Visiereis naar Joods Berlijn

Iedere christen is het erover eens dat het Evangelie over heel de wereld onder alle volken gepredikt moet worden. Er is daarbij veel oog voor de boeddhist, de atheïst, de hindoe en de moslim. Maar hoe zit het eigenlijk met het Joodse volk? De Bijbel leert dat het Evangelie “eerst voor de Jood” is (Rom. 1:16).

Heb jij hart voor het Joodse volk? Wil je meer kennis opdoen over Joodse achtergronden? Ben je geïnteresseerd in het werk van de Bijbelverspreiding? En vind je het fijn om gelovigen te ontmoeten die al jarenlang onder het Joodse volk werken? Ga dan van 9-14 juni mee op ontdekkingsreis naar Berlijn.

Waarom Berlijn?

Misschien denk je wel: “Waarom Berlijn!?”. Berlijn kent een pijnlijke geschiedenis als het gaat om de Holocaust en de vreselijke beslissingen die zijn gemaakt over het lot van het Joodse volk. Tijdens de reis zullen we daar zeker niet aan voorbij gaan. Tegelijk zijn er de afgelopen jaren interessante ontwikkelingen. Naar schatting hebben maar liefst 12.000 – 22.000 Israëli’s zich in de Duitse hoofdstad gevestigd. Er worden nieuwe Israëlische winkels geopend en jaarlijks komen er vele jonge Israëliërs studeren. Daarnaast is de stad voor Israëli’s de laatste jaren een populaire vakantiebestemming geworden. Genoeg reden dus om een visiereis naar Berlijn te maken!

Voor wie?

De reis is bedoeld voor iedereen die het Joodse volk liefheeft en verlangend is om het Joodse volk beter te leren kennen en met hen het Evangelie te delen. Dit doen we door onderwijs, ontmoetingen, gebed en een eerste kennismaking met de praktijk van de Bijbelverspreiding.

Hoe is de reis opgebouwd?

Iedere ochtend beginnen we met gebed en onderwijs, ’s middags is er een activiteit.
We behandelen onderwerpen als:
- De verschillende stromingen binnen het Jodendom,
- Gods plan met Israël,
- Relatie kerk en Israël,
- Wie is ‘de Israëli’?,
- Hoe ga je in gesprek over Messias Jezus? (Do’s and don’ts),
- Wat zijn de algemene Joodse bezwaren tegen Jezus als Messias?,
- De Messiaanse profetieën.

De activiteiten bestaan uit:
- Bijbelverspreiding (uiteraard onder goede begeleiding),
- een rondleiding door Joods Berlijn,
- een sabbatsdiner met Israëli’s.

Meer info

De reis is van D.V. 9 – 14 juni en kost € 600,- p.p. Dit is inclusief vervoer, verblijf, alle maaltijden en de kosten van de geplande activiteiten. Voor de reis is er een ontmoetingsmoment.
Minimale leeftijd is 18 jaar. Verder is het belangrijk om te beschikken over een goede basiskennis van de Engelse taal. De reis wordt geleid door Christian Stier en David van Wijck en is samenwerking met de lokale Messiaanse gelovige Aaron Lewin.
Omdat er beperkt plaats is (10 personen) willen we vragen om het onderstaande formulier in te vullen en een korte motivatie te schrijven waarom je mee wilt op deze reis. Wij kunnen helaas niet garanderen dat iedereen die zich aanmeld ook mee kan gaan. 
Ben je student of een werker in Gods wijngaard en zit je krap bij kas? Dan denken wij graag met je mee om de noodzakelijke financiële middelen bij elkaar te krijgen.

Let op! Geef je op voor 28 maart.

Opgave visiereis

Sluiten