Een veldwerker vertelt: Een tweede kans

Nieuws-Een-tweede-kans.png21 dec

Een veldwerkster uit Canada deelde met ons dit bijzondere verhaal.

Onderweg naar een familielid in het ziekenhuis zag Hanna een patiënt worstelen om met zijn rolstoel de helling naar de ingang op te komen. Ze bood haar hulp aan en ze raakten aan de praat. Toen Hanna hoorde dat Aaron Joods was, wilde zij hem graag een Bijbel geven. Helaas lagen die nog in de auto. Ze haalde er snel eentje op, maar helaas, Aaron was al verdwenen. Ze had echt verdriet om deze gemiste kans.

Een jaar later ontmoette Hanna een dame die vertelde over een Joodse man die ze in een zorgcentrum had ontmoet. Hij was eenzaam en kreeg zelden bezoek. Hanna besloot hem te bezoeken en als cadeau nam ze een mooi verpakte Bijbel mee. Tot haar verbazing was het Aaron! Wat was ze dankbaar voor deze nieuwe kans! Na een fijne ontmoeting namen ze ontroerd afscheid.

Maanden later stond Hanna bij een boekentafel van de stichting, waar een dame haar vertelde dat ze in het zorgcentrum waar ze werkte een man had ontmoet, die een tweetalige Bijbel bezat. Op de vraag of de man misschien Aaron heette, was het antwoord: “Ja!” Opgewonden haalde de dame haar echtgenoot erbij. Hij gaf Bijbelstudie in dat centrum, waar Aaron onlangs van zijn nieuwe geloof in de Heere Jezus had getuigd!

(De namen zijn gefingeerd)

« Terug

Sluiten