Profetie tussen wal en schip (verkorte uitgave)

Verkort Profetie tussen wal en schip.jpg10 feb

We staan aan de vooravond van de wereldwijde rampen die de wederkomst van de Heere Jezus aankondigen. Zijn we als gelovigen van vandaag op de hoogte van de dingen die staan te gebeuren? Kennen wij de grote lijnen van de Bijbelse profetieën? Herkennen we de verleidingen die ook nu al op ons afkomen? Meer dan een kwart van de Bijbel bestaat uit profetieën, maar veel gelovigen weten niet goed wat ze ermee aan moeten. En dat terwijl de vervulling ervan vlak voor de deur staat. Een belangrijke oorzaak, misschien wel de belangrijkste, is de vervangingstheologie. Volgens deze leer heeft de kerk de plaats van Israël overgenomen en zijn de onvervulde profetieën over Israël tot symbolische taal verklaard. Hoewel deze theorie min of meer doodverklaard is, lezen veel gelovigen de profetieën nog steeds als symboliek. Dit heeft niet alleen grote gevolgen, niet alleen voor henzelf, maar ook voor het Joodse volk.

De schrijver richt zich in dit boek vooral op twee vragen. De eerste vraag is: “Hoe moeten we de Bijbelse profetieën lezen?” Hij toont aan, zowel vanuit zowel het Oude als het Nieuwe Testament, dat de symbolische uitleg de Schrift ernstig tekortdoet. Ten tweede geeft hij uitgebreid antwoord op de vraag “Wat zeggen de profetieën over de toekomst?” en trekt hij een aantal opzienbarende conclusies voor de christen van vandaag.
Elk hoofdstuk van dit boek is voorzien van een aantal openhartige vragen, die goed geschikt zijn voor gebruik in groepen. Dit boek is een verkorte versie van het originele en gelijknamige boek dat in 2010 verschenen is en 476 pagina’s (incl. bijlagen) telt. De vragen zijn onverkort overgenomen.
Labels

« Terug

Sluiten