Pagina niet gevonden

De pagina kon niet gevonden worden. Hieronder vindt u het zoekresultaat voor "n840 news view 36557 serie-deel-4-relatie-kerk-en-israel-(amsterdam).html" op deze website.

Zoekveld

Zoekresultaten

1 - 10 van ongeveer 200 resultaten.

In het eerste deel stonden we stil bij enkele redenen waarom de profetieën zo weinig gelezen worden. We willen nu heel praktisch kijken naar het nut van de profetieën voor ons als gelovigen. Wat kunnen we ermee? Wat moeten we ermee? Waarom moeten we weten hoe de toekomst er uit ziet? Waarom kunnen w
Het belang van het profetische Woord (dl. 2)
Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben Joden in Nederland een actieve rol in het verzet gespeeld. Dat daarbij ook Joodse christenen betrokken waren, is helaas nauwelijks bekend.
Joodse christenen in het verzet
Lag Ba'omer is een Joods lentefeest. Het maakt deel uit van de periode waarin elk van de negenenveertig dagen tussen Pesach (Pasen) en Sjawoe'ot (Pinksteren) wordt geteld: de Omertelling.
Het eerste oogstfeest: L"g Ba'omer
In andere artikelen zijn diverse aspecten van de ultraorthodoxe Joden, de charediem, belicht. Zo is ingegaan op het ontstaan en de geschiedenis van het chassidisme en op de verschillende groeperingen die hiertoe behoren. Nadat tijdens de Holocaust het overgrote deel van hen door de nazi’s was vermoo
De Charediem (dl.6)
De stoutmoedigheid waarmee Israëls profeten zich hebben ingezet om het hardnekkige volk Israël terug te roepen tot het Verbond met de Heere, is volstrekt uniek. In dit artikel willen we daarom stilstaan bij de bijzondere leven van een van de grote schriftprofeten: Jesaja.
Het leven van Jesaja
Frieda Roos van Hessen werd na de Nazi invasie in Nederland een opgejaagde vluchtelinge. Ondergedoken tot het einde van de oorlog ontsnapte ze aan het gruwelijke geweld, maar haar hele familie was in concentratiekampen omgekomen. Ze vond innerlijke genezing door de liefde van haar Messias.
Leven in de schaduw van het Hakenkruis
In de vorige studie werd ingegaan op het lot van de Joodse christenen in Europa tijdens de Holocaust. Ten tijde van de Middeleeuwen konden Joden vervolgingen en pogroms ontlopen, wanneer zij zich (al dan niet daartoe gedwongen) lieten dopen en christen werden. Maar onder Hitler was dat niet meer mog
Joodse christenen tijdens de Tweede Wereldoorlog (dl. 2)
Sluiten