Ontmoetingsdag

Vijftig procent van de Nederlandse christenen is erop tegen Joodse mensen met het Evangelie te bereiken. Een opmerkelijke uitslag als je de bedenkt dat de naar schatting slechts 500.000 Joodse gelovigen minder dan één procent van de Joodse wereldpopulatie vertegenwoordigt. Zij behoren daarmee tot de minst bereikte volken. Verdrietig als we bedenken dat het Evangelie uit hen is voortgekomen en ook als eerste voor hen is bestemd (Joh. 4:22; Rom. 1:16). Het thema van onze ontmoetingsdag, ‘Evangelie voor Israël met hoofd en hart’, is dan ook eigenlijk een wake-up call.

Programma

Gastspreker op onze ontmoetingsdag, Eitan Bar, mag gelukkig regelmatig Israëli’s tot geloof zien komen. Zijn zendingsveld is vooral het internet, waar hij met pakkende videoclips talloze Joodse bezwaren weerlegt.

Dat internet een belangrijk medium is, ervaren ook wij met onze websites. Beantwoording van geloofsvragen uit de Joodse wereld en verzending van de door hen aangevraagde Bijbels, is inmiddels tot een dagtaak uitgegroeid.

Met al die nieuwe ontwikkelingen wacht u een veelzijdig programma met seminars, video’s, getuigenissen, een update over de Bijbelverspreiding en een live interview met Eitan Bar over de ins en outs van zijn bijzondere bediening: ‘Evangelie voor Israël met hoofd en hart’… maar dan via het internet!

Tijden en locatie

Ontmoetingsdag Israël en de Bijbel
Hemelvaartsdag, 25 mei 10.00 - 16.00 uur
De Schuilplaats, Otterloseweg 18a, Ede

Catering

Koffie, broodjes, slaatjes, enz. zijn tegen betaling verkrijgbaar bij de cateraar in de hal.

Kinderen

Ga je mee op reis? Kom dan naar het IB-kidsfeest! Dit jaar gaan we met Abraham mee op reis naar het beloofde land. We trekken dwars door de woestijn, gaan in tenten wonen en luisteren naar het Woord van God. Natuurlijk wordt er ook weer veel gezongen en gaan we mooie dingen knutselen. ’s Middags gaan we op reis met tante Anne, die ons van alles laat zien en vertelt over de Bijbelverspreiding. Na het spelletjes- en knutselcircuit is er een apart programma voor de 10-plussers in het tienerhonk, gaan de kleuters heerlijk buiten spelen en is er voor de andere kinderen een prachtig verhaal van juf Rebekka. Ook voor de allerkleinsten is het feest: in de benedenruimte is crèche voor kinderen van 0-2 jaar en de IB-Ukkepukkenclub voor kinderen van 2,5-4 jaar.

Komt u met kinderen naar de ontmoetingsdag? Zou u hen dan willen aanmelden via www.israelendebijbel.nl/kinderfeest? Zo kunnen we zorgen dat er voor ieder kind materiaal is. Mocht u daartoe geen gelegenheid hebben, dan zijn uw kinderen uiteraard ook zonder aanmelding welkom.

Jongeren

Wanneer je via je telefoon of computer verbinding zoekt met het internet, verschijnt vaak het Engelse woord ‘connected’. Je bent verbonden! Als christenen zijn wij door de Heere Jezus ook verbonden met God. Dagelijks zoeken we met Hem verbinding door Bijbel te lezen en gebed. Maar wat is onze connectie eigenlijk met Israël? Volk en land spelen in de Bijbel een belangrijke rol, sterker nog de Heere Jezus is zelf Joods. Maar wat betekent dit voor ons? ’s Morgens denken we hierover na en krijgen daarbij ook bezoek uit Israël!

Sluiten