Een Bijbel in elk Joods huis

Wij geloven dat Jezus de Messias is. De Bijbel spreekt over Hem en is een Joods boek. Daarom geven wij de Bijbel, het Woord van God.

Onze aanpak

Op maat

Materiaal, formaat en taal. We kijken wat Joodse mensen helpt om de Bijbel te gaan lezen en stemmen onze uitgaven daarop af.

Bijbels2024.png

Persoonlijk

Over de hele wereld ontmoeten we Joodse mensen. We bieden hen de Bijbel aan, zodat ze zelf de Messias kunnen ontdekken.

Persoonlijk.png

Samen

We voorzien werkers en organisaties van Bijbels. Ook onderwijzen we hoe op een respectvolle manier in gesprek te gaan met Joodse mensen.

Samen.jpg

Actueel

Podcast SjofarPodcast.jpg

Sjofar klinkt in heel Nederland

lees verder
Actueel StudiedagUrk-400px.jpg

Studiedag Urk

lees verder
Kennisbank Daniellion.jpg

Daniël, een zeer gewenste man

lees verder
Podcast Podcast-DorreDoodsbeenderen.jpg

Is de profetie van 'de dorre doodsbeenderen' vervuld?

lees verder

Geef voor Bijbels

Met jouw steun kunnen we de Bijbel aan het Joodse volk teruggeven.

Doneren
NodigOnsUit.png

Nodig ons uit

Bijbels zicht op Israël is belangrijk en leidt tot zegen, in de gemeente maar ook in je persoonlijk geestelijk leven. Wil je een bijeenkomst rondom het thema Israël organiseren, nodig ons dan uit. We komen graag! 

Samenkomsten

Samen bidden (i.s.m. de NEM)

07 mrt Samen bidden voor vrede Samen met andere organisaties komen we op donderdag 7 maart opnieuw bijeen om te bidden voor Israël, de omliggende landen, voor Jood en Arabier, voor allen die lijden onder... lees verder
Labels
Voorthuizen

De Tempelberg (deel 2): Epicentrum van de eindtijd

14 mrt Serie lezingen over: ‘De Tempelberg’ De eeuwenlange strijd om de Tempelberg speelt ook in de huidige dramatische ontwikkelingen in en rondom Israël een grote rol. Zowel religieuze Joden als ... lees verder
Labels
Rijssen

Profetie aangaande ‘de 70 weken’ (Daniël 9)

20 mrt ICHTEGEM (B) Schoolstraat 40b Aanvang: 19:00 uur Spreker: Marc Van Laere lees verder
Labels
Ichtegem (B)

Uit het veld

Jozef is net wakker en ligt nog lekker onderuit in zijn strandstoel. We vragen hem of hij het verhaal van Jozef kent? Jazeker! Verkocht door zijn broers, maar werd uiteindelijk toch de redder van zijn familie! Kent hij dan misschien ook het verhaal van Jesjoea? Ook Hij werd verworpen, maar is nu ook de enige Redder. Niet alleen van Zijn familie, het Joodse volk, maar van iedereen. Jozef pakt het Nieuwe Testament aan, waarin hij nu zelf kan lezen over de Joodse Redder, Jezus de Messias.

Vandaag verzenden we de bijbelaanvragen die online zijn binnengekomen. Ook naar een jesjivastudent (Talmoedschool). Hij wil graag een zo klein mogelijk Nieuw Testament hebben, omdat hij bang is om ermee gezien te worden.

We raken aan de praat met een Holocaustoverlevende uit Hongarije. De man heeft maar liefst in vier kampen gezeten! Als we hem de Hebreeuws-Hongaarse Tenach en Nieuw Testament laten zien, grist hij ze letterlijk uit onze handen. Dit heeft hij nog nooit gezien en hij zegt met een grote glimlach: “Die krijg je echt niet meer terug.” Hij geeft ons ook nog zijn adres en nodigt ons uit om verder te praten.

Op de prachtige Golanhoogten raken we aan de praat met een fysiotherapeut over Jesjoea en wat de Tenach zoal zegt over Hem. De man vertelt dat hij daarover regelmatig gesprekken heeft met een cliënt. “Nee, nooit vanuit het Nieuwe Testament. Dat kan ook niet, want die heb ik niet”, zegt hij. Zijn verbazing is groot als wij een Nieuw Testament tevoorschijn halen en aanbieden. Het wordt door hem als een kostbaar cadeau aangepakt.

Gebedsapp.png

Ontvang wekelijks een gebedspunt

Elke vrijdagmiddag sturen we via Telegram en WhatsApp een gebedspunt. 

Sluiten