De backpackbijbel

Israël is een prachtig vakantieland: skiën op de Hermon, snorkelen in Eilat, genieten van de prachtige flora en fauna, duiken in ver verleden tijden dankzij de rijkdom aan archeologie. Een land met een boeiende Joodse en deels Arabische bevolking, die beide weer een smeltkroes vormen van de meest uiteenlopende culturen en talen. Maar bovenal is het Gods land, waar de grote heilsfeiten plaatsvonden en nog zullen plaatsvinden bij de wederkomst van Israëls Messias. Geen wonder dat veel christenen voldaan van hun Israëlvakantie terugkeren en dankbaar zijn voor Israëls 70-jarig bestaan.

Voor die 70 jaar onafhankelijkheid is echter wel een hoge prijs betaald. Zo’n 25.000 Israëli’s zijn door oorlogen en aanslagen om het leven gekomen. 100.000 veteranen zijn voor het leven gehandicapt. Elke generatie kent de bittere smaak van oorlog. En nog altijd moeten 18-jarigen minimaal twee tot drie jaar het leger in. Jaren die vaak diepe sporen nalaten. De meeste van hen trekken na hun diensttijd als backpacker de wereld in. Veelal zoekend naar antwoorden op levensvragen die pijnlijke ervaringen in het leger hebben opgeroepen.

Backpackers

Van deze backpackers trekt ongeveer twee derde naar Aziatische landen zoals India; een goedkoop land waar drugs gemakkelijk verkrijgbaar zijn, evenals Oosterse religies die ‘vrede’ beloven. Een van hen, Shalev Peller, vertelt: “Ik had drie jaar achter de rug die bestonden uit iedere ochtend een alarm, altijd op missie zijn en een constante onzekerheid over wanneer ik weer thuis zou zijn. Drie jaren van mijn leven die niet aan mijzelf toebehoorden. Toen ik eindelijk weer de baas werd over mijn leven, wilde ik mijn dagen vullen met fluitlessen, mantrazingende monniken en zoveel mogelijk indrinken van India.”

Een jubileumcadeau

Na gebed om Gods leiding, kwam de overtuiging dat het Boek der boeken het mooiste jubileumcadeau is dat we Israël kunnen geven. Een Cadeau aan jongeren, die een deel van hun leven voor hun land en volk hebben ingezet. Een Cadeau dat antwoorden geeft op hun vragen. Een Cadeau dat de woorden van hun eigen Messias bevat: “Kom naar Mij toe, allen die vermoeid en belast bent, en Ik zal u rust geven” (Matt. 11:28). Alle dienstplichtigen in Israël ontvingen reeds een Hebreeuws Oud Testament. Wij willen hen aanvullend een backpackuitgave van het Hebreeuwse Nieuwe Testament geven. Deze wordt klein, licht en duurzaam om het leven van een backpacker goed te doorstaan. Maar hij krijgt ook de uitstraling en kwaliteit van een echt geschenk! Zo zien de ontvangers onze liefde voor hen, maar ook voor dit Boek zelf.

Helpt u mee dit prachtige Cadeau te verwezenlijken?

Doneer eenmalig via iDeal

Doneer periodiek via machtiging

Sluiten