Israël redt zichzelf wel

“We zijn klaar in Syrië. Islamitische Staat is verslagen”, verklaarde de Amerikaanse president Trump triomfantelijk. Een correctie via Twitter volgde al snel: “... grotendeels verslagen”. Hoewel Trump erkent dat IS nog actief is in Syrië, meent hij dat de beweging dusdanig is gedecimeerd dat de overwinning kan worden uitgeroepen. De kritiek dat de Amerikaanse terugtrekking uit Syrië de Joodse staat rechtstreeks tegenover Iran zet, wijst de zakenman-president resoluut van de hand. “We geven Israël 4,5 miljard dollar per jaar” en daarmee moeten ze het volgens hem wel redden. 

Met het terughalen van zijn soldaten lost Trump weer een campagnebelofte in. Daar lijkt alles voor te moeten wijken. Dat de Amerikaanse president Donald Trump Syrië feitelijk heeft overgegeven aan de Turkse president Erdogan, hebben de zorgen van Israël over hun veiligheid alleen maar groter gemaakt.Volgens CNN zei Trump tegen Erdogan: ‘Syrië is helemaal van jou’, nadat de Turkse leider hem had verzekerd dat de zijn strijdkrachten de IS-restanten zouden opdweilen. Maar hoe betrouwbaar is de Turkse president? 

Realiseert de pro-Israëlische Trump zich dat de Turkse president ook nog verkiezingsbeloften heeft in te lossen? Namelijk in 2023 Jeruzalem bevrijden en de Joden uit de stad verjagen. 
Weet de pro-Israëlische Trump dat Erdogan - ook in 2023 - de wederoprichting van het islamitisch Ottomaanse rijk nastreeft, met uiteraard zichzelf als kalief?  

Realiseert de pro-Israëlische Trump zich wel dat er in dat rijk geen plaats is voor een Joodse staat? 
En is de pro-Israëlische Trump zich ervan bewust dat zijn Midden-Oostenbeleid (= anti-Iranbeleid) Israël en Saoedi-Arabië min of meer dwingt tot samenwerken? 
De Joodse staat en de hoeder van de islam! 

Zijn wij ons ervan bewust dat er mogelijk stappen zijn gezet naar de tijd dat Israël zal moeten toegeven dat ze het níet meer zelf redt; dat ze niets anders meer kan doen dan die ene Naam aanroepen, van hun enige Redder, Jesjoea HaMasjiach? 

Op zaterdag 9 februari 2019 organiseren Orlando Bottenbley en Stichting Israël en de Bijbel in Amsterdam een studiedag.Aan de hand van Zacharia 12, 13 en 14 gaat de Joodse gelovige Meno Kalisher in op de actualiteit en de toekomst van Israël. Deze eeuwenoude profetieën zijn actueler dan ooit tevoren!

Geef je op voor de studiedag >>


Sluiten