Ontmoetingsdag

75 jaar Israël: Op zoek naar een veilig thuis

Donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag)
De Schuilplaats, Otterloseweg 18a, Ede
10.00 - 15:00 uur 

Vaak zijn we vooral gefocust op de Joden die naar Israël emigreren. Dat aantal wordt precies bijgehouden en overal gepubliceerd. Voor de exacte cijfers van het aantal Israëli’s dat hun thuisland verlaat, moet je iets meer moeite doen. Terwijl er juist in deze groep een opvallende stijging is te zien.

De afgelopen jaren zijn veel Israëli’s uitgeweken naar wereldsteden als Parijs, New York, Londen en heel opmerkelijk Berlijn. Waarom verlaten steeds meer Israëli’s hun thuis? Heeft het te maken met de (on)veiligheid in het land? Wordt het leven in Israël gewoon te duur? Of spelen er nog andere factoren een rol?

Gastspreker Asaf Pelled is evangelist onder het Joodse volk. Hij is jaren geleden vertrokken uit Israël, kent de ins en outs en weet wat het betekent om als Israëli je leven elders op te bouwen.

Vijf jaar geleden hebben we de backpackbijbel geïntroduceerd. Dit Nieuwe Testament is inmiddels alle continenten overgegaan en in menig Israëlische rugzak terechtgekomen. David van Wijck neemt ons mee naar de wereld van de backpackers en de werkers onder hen.

Andere sprekers zijn Bert Boer en vanuit Oekraïne Sergey en Lesya Dariy.
Voor de jeugd (4-18 jaar) is er een dagvullend programma, en voor de allerkleinsten een crèche. Tijdens de pauze is er catering door Grace Lunchroom. Trakteer uzelf op een lekker Israëlisch broodje falafel of Hollandse kroket of kaas. Ook is er koffie en thee verkrijgbaar voor een klein bedrag.

Sluiten