Ontmoetingsdag

Geef online aan de collecte


Ver weg van Israël

Donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag)
De Verbinding, De Schutterij 2, Veenendaal
10.00 - 15:00 uur 

Werkt de knop niet? Meldt u dan aan via de website van Eventbrite.

Sinds 1948 ligt de focus vaak op Joden in Israël. Maar weet je dat meer dan helft van hen nog altijd buiten Israël woont, net als in de tijd van de Heere Jezus? Van de 15,2 miljoen Joden hebben zo’n 8,3 miljoen een leven opgebouwd in de diaspora. Al vele jaren bezoeken we over de hele wereld Joodse gemeenschappen om hen een (tweetalige) Bijbel aan te bieden.

Op onze Ontmoetingsdag staan we vooral stil bij Joden buiten Israël. Hoe is de verstrooiing begonnen? Welke impact heeft dat gehad op de Joodse cultuur, tradities en leefwijze? En welke uitdagingen brengt dat mee voor de verspreiding van Bijbels onder hen?

De gruwelijkheden van 7 oktober jl. kunnen we niet negeren. De strijd tussen Israël en Hamas raakt ook Joden in de rest van de wereld. Wat zegt de Bijbel over het toenemend antisemitisme in de wereld maar vooral ook over de geweldige hoop die er voor hen is weggelegd?

Gastspreker Avi Snyder is opgegroeid in een traditioneel Joods gezin in New York. Hij kwam in 1977 tot geloof en heeft jarenlang het evangelie gedeeld met de Russisch- en Oekraïenssprekende Joden in Oost-Europa. Niet zo lang geleden is zijn boek ‘Joden hebben Jezus niet nodig en andere misvattingen’ uitgegeven, waarin hij een vurig pleidooi houdt voor de verspreiding van het evangelie onder Joodse mensen.

Voor de jeugd (4-18 jaar) is er een dagvullend programma, en voor de allerkleinsten een crèche. Tijdens de pauze is er catering door Grace Lunchroom. Trakteer uzelf op een lekker broodje soep. Ook is er koffie en thee verkrijgbaar voor een klein bedrag.

Sluiten