Actueel

Actueel

 1. Nieuws-OekraineOorlog.jpg

  Focus op de bijbelverspreiding, ook in oorlogstijd

  Als de dag van gisteren herinner ik me het begin van de Russische agressie in mijn land. Niet twee jaar, maar tien jaar geleden, toen president Poetin brutaal de Krim annexeerde. Die dag troffen wij de laatste voorbereidingen voor een bruiloft in onze gemeente. Plotseling fluisterde iemand: ‘Dit is oorlog!’ De Russen hadden echt de Krim ingelijfd! Verbijstering en een volledige stilte vulde de kamer.

  Lees verder

 2. Nieuws-Israelwankelt.jpg

  Israël wankelt

  Het leven voor Israëli's en Palestijnen is na de Hamas-terreur van 7 oktober jl. en de recente Iraanse aanval voorgoed veranderd. Hoe precies is nu nog moeilijk in te schatten of echt te begrijpen. 

  Lees verder

 3. Ontmoetingsdag2024-actueel.jpg

  Ontmoetingsdag 2024

  Op onze Ontmoetingsdag staan we vooral stil bij Joden buiten Israël. Hoe is de verstrooiing begonnen? Welke impact heeft dat gehad op de Joodse cultuur, tradities en leefwijze? En welke uitdagingen brengt dat mee voor de verspreiding van Bijbels onder hen?

  Lees verder

 4. StudiedagUrk-400px.jpg

  Studiedag Urk

  Thema: ‘Hamas-Israël: het begin van de eindtijd?!’

  Lees verder

 5. MediaBias.jpg

  Hoe betrouwbaar zijn de berichten over Israël?

  De oorlog tussen Hamas en Israël is er één met verschillende waarheden. Wie in de Arabische wereld het nieuws volgt, krijgt een andere oorlog te zien dan wij hier. Daar zien ze alleen een genocide tegen de Palestijnse bevolking. Op bijvoorbeeld Al Jazeera wordt Hamas ook altijd een verzetsbeweging genoemd, en nooit een terreurorganisatie.

  Lees verder

 6. Nieuws_Hanavad.png

  Een website voor nomaden

  Afgelopen zomer werd de backpackbijbel herdrukt. Natuurlijk grepen we de gelegenheid aan om verbeteringen door te voeren. Zo werd het een complete Bijbel in plaats van alleen een Nieuwe Testament en werden er twee indexen toegevoegd. Maar daarnaast zochten we ook een manier om de jonge backpackers verder te helpen in hun zoektocht. Het resultaat daarvan is de website HaNavad.

  Lees verder

 7. Nieuws-Wonen-op-vier-wielen.png

  Wonen op vier wielen

  Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne tellen we de dagen, weken en maanden in kilometers. Als mensen ons vragen waar we nu leven, dan antwoorden we meestal: Wij wonen op vier wielen! Er zit een zekere kern van waarheid in. We voelen ons bevoorrecht dat we onze bediening ondanks alles mogen voortzetten. Graag willen we wat delen over het werk van het afgelopen jaar in de periode tussen het Wekenfeest (mei) en Soekot (oktober).

  Lees verder

 8. Nieuws-Kfir.png

  Eén traan in een zee van verdriet

  In het boek ’10 Joden, 1 Messias’ staat het getuigenis van Abigail. Ze beschrijft welke gevolgen het voor haar heeft gehad om als militair te dienen bij de grens met Gaza. Wat doet de huidige oorlog met haar? Krijg een indruk van haar leven sinds 7 oktober 2023.

  Lees verder

Bekijk het archief met nieuwsberichten

Sluiten