IB Podcast

Test

 1. Is de profetie van 'de dorre doodsbeenderen' vervuld?

  9 februari 2024

  Mogen we de profetie uit Ezechiël 37 over 'de dorre doodsbeenderen' toepassen op het Israël van nú? 

  Luister

 2. Hoe 4 woordjes 200 Joden redden!

  26 januari 2024

  'Wij zijn allemaal Joden'. Deze 4 woordjes redden het leven van 200 Joodse soldaten. 

  Luister

 3. Elias haatte alle Joden

  12 januari 2024

  Elias Maron groeit op als Palestijn in een weeshuis op de Westelijke Jordaanoever. Hij heeft een hartgrondige hekel aan de Joden, maar komt er dan op zijn 16e achter dat hij zelf Joods is.⁠ De schok is enorm en het zet zijn wereld volledig op zijn kop… Alles wordt anders, en helemaal als hij ontdekt dat Jesjoea de Messias van Israël is.⁠

  Luister

 4. Profetieën: verwarrend of juist verhelderend?

  22 december 2023

  Leven wij al in de eindtijd? Wat zijn de tekenen daarvan, en hoe kun je ze herkennen? De profetieën in de Bijbel kunnen ons helpen om de tijd waarin we leven goed te duiden.  Belangrijk is dan wel om ze in de juiste context te lezen en jezelf af te vragen: wanneer, voor wie en over wie gaat het hier? 

  Luister

 5. De verbanden tussen Gods verbonden

  8 december 2023

  God sluit verbonden op verschillende tijden met verschillende mensen. Bert Boer nodigt jou uit om samen met hem de verbanden te zien als we de verbonden plaatsen onder de noemer: Gods eeuwige doel in Christus Jezus.

  Luister

 6. "Iedere oorlog begint in een mensenhart" (Gert, Israël 2023)

  17 november 2023

  Gert van Vliet moest begin oktober hals over kop Israël verlaten. We praten met hem over zijn werk in Israël, over het conflict met Hamas en over de oplossing hiervoor.  

  Luister

 7. Hamas-Israël: het begin van de eindtijd?!

  9 november 2023

  7 oktober 2023 viel Hamas Israël aan. Al de volgende dag lezen we over 'Jakobs benauwdheid' en vraagt men zich af of het Hamas-Israëlconflict het begin is van de eindtijd. Want er worden nu toch bepaalde eindtijdprofetieën vervuld. 
  Maar klopt dat wel? Hoe kom je erachter hoe je het huidige Hamas-Israëlconflict moet duiden? Een gesprek met Christian Stier.

  Luister

 8. Over Israël, Jeruzalem en Babel

  27 oktober 2023

  Babel en Jeruzalem nemen in de Bijbel een prominente plek in, en spelen in de eindtijd een grote rol. Wat weten we over die tijd, en wat eigenlijk gewoonweg niet? Een gesprek met Sebastiaan de Graaf.

  Luister

 9. Zal Israël na deze oorlog nog hetzelfde zijn?

  11 oktober 2023

  Met de Israëlische Asaf Pelled praten we over de aanval door Hamas, en over de verbijstering bij de Israëli's: hoe heeft het allemaal kunnen gebeuren? Met ons sterke leger en onze Mossad? Volgens insiders zal Israël na deze oorlog nooit meer hetzelfde zijn.

  Luister

 10. "In België weet men nauwelijks iets over Gods volk"

  22 september 2023

  Even in gesprek met Jos Wagemans, een van onze vertegenwoordigers in Vlaanderen. Waarom heeft hij het Joodse volk zo lief en wat is zijn grootste wens voor hen?

  Luister

Oudere afleveringen

Sluiten