IB Podcast

Test

 1. 4. Gods Feestkalender: Het Wekenfeest

  13 juni 2024

  7 x 7 dagen = 49 dagen, en dan op de 50e dag: de Pinksterdag of het Wekenfeest. Het Hebreeuwse woord ‘Sja'woe'ot’ betekent letterlijk ‘zevens’. Israël moest tijdens Sja'woe'ot met de eerste tarweoogst naar de tempel. Maar wat doe je als er geen tempel meer is? 

  Luister

 2. 3. Gods feestkalender: Feest van de eerstelingen

  31 mei 2024

  Een bijbelstudie over Gods 3e feest voor Israël: het Feest van de Eerstelingen. Het is ook het eerste oogstfeest en het moest gevierd worden in het land Israël én in de tempel. Maar hoe doe je dat zonder een tempel in Jeruzalem? En wat zegt het feest over de Messias en over Israëls toekomst? 

  Luister

 3. 2. Gods feestkalender: Feest van de Ongezuurde Broden

  17 mei 2024

  Het 2e feest voor Israël is het feest van de Ongezuurde Broden. Zeven dagen lang at het volk ongedesemd brood, want er was geen tijd om het te laten rijzen. Ze moesten startklaar zitten om Egypte te verlaten. 

  Luister

 4. "Israël na 7 oktober: gekwetst en veranderd"

  6 mei 2024

  Mayco en Titia waren in Israël toen Iran het land bestookten met raketten. Veel Israëli's waren verrukt over de onderschepping van bijna alle raketten. Het woord 'wonder' viel ook vaak, en dát was anders. Ook Daan en Brigitte zagen een ander Israël: "Gekwetst en verwond.'

  Luister

 5. 1. Gods feestkalender: Pesach

  26 april 2024

  Pesach is het 1e feest op Gods kalender, zoals staat in Lev. 23:5: “In de eerste maand, op de veertiende dag van de maand, tegen het vallen van de avond, is het Pascha voor de HEERE.”. 

  Luister

 6. 1. Gods feestkalender voor Israël

  12 april 2024

  Een reeks over de Joodse feesten, of eigenlijk de feesten van de Heere. Wat zegt de Bijbel erover. Voor wie zijn ze? Wat vertellen ze over de Messias en over Israëls toekomst?

  Luister

 7. De Messias en de seideravond

  29 maart 2024

  Pesach begint met de seidermaaltijd. Deze maaltijd is voor veel Joodse families het meest feestelijke diner van het jaar met een tafel vol met symbolische gerechtjes. 
  De Heere Jezus Zelf heeft ook de seidermaaltijd gehouden. Wanneer was dat dan en wat vertellen de ingrediënten op de seiderschotel over Hem?  En voor wie is die lege stoel aan tafel?

  Luister

 8. Jesaja 53: het evangelie in de Tenach

  15 maart 2024

  IB Magazine komt uit met een special over Jesaja 53. Vanuit diverse invalshoeken wordt gekeken naar deze profetie  over de Messias. In deze podcast krijg je alvast een voorproefje, want Jacqueline praat met 3 auteurs: David van Capelleveen, Wijnand Heidenrijk en Christian Stier.

  Luister

 9. Sjofar klinkt in heel Nederland

  29 februari 2024

  Het evangelie brengen in Nederland is het doel van Stg. Evangelisatie Sjofar. Elke dag trekken ze erop uit met hun opvallende knalgele bijbelbussen. Maar vooral nu, door de oorlog in Israël en de explosief groeiende Jodenhaat, hebben zij ook een speciale boodschap voor het Joodse volk. 

  Luister

 10. Is de profetie van 'de dorre doodsbeenderen' vervuld?

  9 februari 2024

  Mogen we de profetie uit Ezechiël 37 over 'de dorre doodsbeenderen' toepassen op het Israël van nú? 

  Luister

Oudere afleveringen

Sluiten