Ontmoetingsdag

‘Israëli’s onderweg’ lijkt misschien een opmerkelijk thema voor onze ontmoetingsdag in een jaar waarin het 70-jarig bestaan van de staat Israël wordt gevierd. Naast feeststemming is er echter ook een andere realiteit: na hun militaire diensttijd trekken jaarlijks zo’n 75.000 jonge Israëli’s de wereld in. 50.000 gaan richting India, waar zij de stress van continue oorlogsdreiging ontvluchten. Velen zoeken ook verwerking voor traumatische ervaringen die zij tijdens hun lange diensttijd opliepen. Het is de prijs die bijna elke jonge Israëli betaalt voor de noodzakelijke ‘dijkbewaking’ tegen allerhande vijandelijke vloedgolven. Buiten Israël gaan velen los in drugs of zoeken antwoorden op levensvragen in Oosterse mystiek. Reden om stil te staan bij ‘Israëli’s onderweg’: hun achtergronden, beweegredenen en ervaringen. Maar ook hoe we hen via het Woord bekend kunnen maken met Hem, Die zegt: “Kom tot Mij, allen die vermoeid en belast bent, en Ik zal u rust geven”. Laat uw hart voor Israël spreken. Kom, zie en luister naar wat de Heere deed, doet en gaat doen. 

Programma

We gaan op het thema in aan de hand van overdenkingen, lezingen, videoclips en getuigenissen. 's Middags is er een afwisselend seminarprogramma waarin u kunt kiezen tussen thema's als 'Tussen jodendom en christendom', 'De impact van de diensttijd op de levens van Israëli's' en '70 jaar Israël: hoe nu verder?'. Tijdens de pauze kunt u bij de Bijbelstand verschillende veldwerkers ontmoeten en een kijkje nemen bij de boekentafel.

Tijden en locatie

Ontmoetingsdag Israël en de Bijbel
Hemelvaartsdag, 10 mei 10.00 - 16.00 uur
De Schuilplaats, Otterloseweg 18a, Ede

Catering

Koffie, broodjes, enz. zijn tegen betaling verkrijgbaar bij de cateraar in de hal.

Kinderen

Kom jij ook met ons mee zingen, knutselen, spelen, luisteren en kijken? Er valt weer van alles te beleven op het IB-kidsfeest! Meld je aan via de website voor de crèche, Ukkepukken, kleuters, 6+ of 10+ groep. Dan maken we er samen een feest van!

Komt u met kinderen naar de ontmoetingsdag? Zou u hen dan willen aanmelden via www.israelendebijbel.nl/kinderfeest? Zo kunnen we zorgen dat er voor ieder kind materiaal is. Mocht u daartoe geen gelegenheid hebben, dan zijn uw kinderen uiteraard ook zonder aanmelding welkom.

Jongeren

Israël, je hoeft het woord maar te googlen en je komt allerlei meningen tegen. Helaas vaak niet
positief! Maar hoe wilt God dat we tegen Israël aankijken? Dat is de vraag waar Paul van der Geest op ingaat! Het belooft een interactief programma te worden met leuke sport- en spelmomenten! We rekenen op je!

Sluiten