Ik wil leren

Nieuws-IkWilLeren.jpg22 jul

In Duitsland bezoeken drie veldwerksters al sinds 2011 Joodse en openbare instellingen en synagogen. In de afgelopen jaren zijn goede contacten opgebouwd en soms krijgen die een verrassend vervolg.

Na een eerste bezoek aan een synagoge volgt vaak een verzoek voor meer Bijbels. Zo ook dit keer. De voorzitter van een synagoge in Noord-Duitsland wil graag meer Hebreeuws-Russische en Hebreeuws-Jiddische Tenachs hebben, want “die gebruiken we bij onze Bijbelstudies voor volwassenen.” Natuurlijk laten we zo’n kans niet liggen en daarom vertrokken twee veldwerksters in juli weer naar Duitsland met in hun kofferbak tientallen tweetalige Oude Testamenten.

“De ontvangst is hartverwarmend en de gesprekken komen snel op gang. Als uiteindelijk de Tenachs worden uitgedeeld, drukken sommigen de Bijbel aan hun hart. Heel ontroerend om te zien. Want vooral de Hebreeuws-Jiddische vertaling betekent voor veel Joodse senioren heel veel. Als ik langs een vrouw loopt, word ik door haar bij mijn arm gepakt. De dame vraagt: “Wat gelooft u en waar komen deze Bijbels vandaan?” En ze vervolgt: “Ik wil graag contact, want ik wil leren.”


Na de belofte aan de Joodse dame dat ze natuurlijk mag mailen, is het verder afwachten. Wat is het plan van de Heere met deze vrouw? Hoe gaat Hij ons gebruiken en welke mogelijkheden creëert Hij om deze vrouw te vertellen over de Heere Jezus, haar Joodse Messias? De tijd zal het leren.
We kunnen er wel voor bidden. Voor deze gemeente en in het bijzonder voor de Joodse dame, die zo graag “wil leren”. Dat ze veel mag leren, maar vooral dat zij de Heere Jezus zal leren kennen.

« Terug

Sluiten