🇺🇦 Update Oekraïne

OekraineOorlog.png25 feb

Na de eerste berichten van de Russische invasie op donderdag 24/2 hebben we direct contact gezocht met Sergey en Lesya. Op dat moment zat Sergey in de auto om brandstof en voorraden in te slaan. Ondertussen werd hij continue gebeld door ongeruste en bange leden van de Messiaanse gemeente.
 
Aan het einde van de ochtend konden we met hem en Lesya videobellen. Sergey en Lesya wonen in een voorstad van Kiev. Zij willen niet vluchten, omdat zij er voor hun gemeente willen zijn. “Wij zijn niet bang om te sterven, al voelen we ons natuurlijk wel bedreigd”, vertelde Sergey.

Inmiddels zijn Sergey en Lesya gevlucht naar een relatief veiliger plek. Daar zijn ze continu in contact met Messiaanse gelovigen uit het hele land. Ze bieden hen morele en geestelijke ondersteuning, maar helpen hen ook met materiele noden en begeleiden mensen op hun vlucht. 
 
De Dariy’s vragen jouw gebed dat het bloedvergieten in hun land zal stoppen. Maar ook dat deze situatie mensen ertoe zal brengen om hulp bij God te zoeken. Sergey haalde aan wat Jozef tegen zijn broers zei: “Jullie hebben kwaad tegen mij bedacht, maar God heeft dat ten goede gedacht” (Gen. 50:20).

Bid ook voor kracht om het in deze extreem uitputtende omstandigheden vol te kunnen houden.

VideoSergey

Bid:

  • voor de veiligheid van Sergey en Lesya
  • dat God hen zal sterken en leiden in moeilijke keuzes
  • voor Katja en Ivana, hun 2 dochter in het buitenland.
  • voor onze - Joodse - broeders en zusters in Oekraïne
  • dat te midden van alle verschrikkingen de Oekraïners God gaan zoeken
  • voor de Joodse mensen die van Sergey en Lesya een Bijbel hebben gekregen. Dat zij het Woord zullen pakken en de Messias, hun Toevlucht, erin ontdekken.
  • Dank God omdat Hij weet wat er speelt in Oekraïne. Of zoals Sergey en Lesya zelf zeggen: ‘Er loopt Hem niets uit de hand.’

« Terug

Sluiten