Raket Iran in 7 minuten in Israël

Iran.png01 sep

De wereld moest er even op wachten, maar Iran beschikt nu officieel over de Fattah, een hypersonische raket die door elk raketafweersysteem kan breken. Vooralsnog is het bereik nog te gering!
Maar wat niet is, kan nog komen, suggereerde de hoofdcommandant van de Iraanse revolutionaire Garde Amir Ali Hajizadeh, toen hij zei dat al gekeken wordt naar de ontwikkeling van raketten met een bereik van 2000 km.
Met een snelheid van 5,1 km per seconde zou de Fattah dan Israël binnen 7 minuten kunnen treffen. Israël mag zich zorgen gaan maken.

Iran is een hoofdpijndossier voor de Israëli’s. Zeker nu men beweert dat het land in het bezit is van hoogverrijkt uranium (60-84 procent) voor de productie van vijf nucleaire wapens. Het zal niet zo heel lang meer duren om dit verder te verwerken naar de 90 procent die nodig is voor een atoombom. Wat kan Israël nog doen om dit proces te stoppen?
Als de ‘geheime’ Amerikaanse onderhandelingen op niets uitlopen, en er geen nieuwe overeenkomst met Iran wordt gesloten, dan blijft er maar voor Israël eigenlijk alleen de militaire optie over.

Israël is op dit moment een verdeeld land, maar… de politieke leiders in Israël hebben al aangegeven dat de onderlinge geschillen wegvallen in het geval van een militaire actie tegen Iran.
Benny Gantz zei “dat heel Israël zich zal verenigen wanneer het uur van de waarheid komt tegen Iran.” Premier Netanyahu kan (voor het eerst) rekenen op de steun van zijn gehele kabinet, wanneer hij zou besluiten dat de tijd voor militaire actie tegen Iran is gekomen. Dit bleek uit tot nu toe geheime notulen van een recente kabinetsvergadering.

De Israëlische leider kwam eerder in 2011 dicht bij de beslissing om Iran aan te vallen over zijn nucleaire programma. Hij zag daar uiteindelijk van af na verzet van leiders van de inlichtingendiensten en van de top van de IDF. Dit keer bestaat er echter een andere situatie, omdat naast de nucleaire dreiging van Iran er sprake is van een omsingeling van Israël door de Iranese ‘verzetsas’. Er is verder sprake van brede consensus in het Israëlische defensie- en inlichtingenapparaat over de noodzaak om Iran te stoppen. (Bron: BNR)

GEBEDSPUNT: Bid voor rust in en rondom Israël, én vooral voor de verspreiding van het evangelie onder hen. Bid dat het Joodse volk Jesjoea gaat zien als hun enige en ultieme Rustpunt. Hij is hun Rust, hun Vrede, hun… Messias!

« Terug

Sluiten