Blijf bidden voor Israël!

Nieuws-Laatste-Kans-Vrede.png02 nov

Beste Israëlvrienden,

Zaterdagochtend 7 oktober werden we opgeschrikt door de verschrikkelijke terroristische aanslag vanuit Gaza. De schok zette ons aan tot gebed voor Israël. Nu de oorlog voortduurt, bestaat het risico dat we in gebed verslappen. Laten we onverminderd in gebed op de bres blijven staan voor Israël.

Bid u mee voor:

 • Onze werkers Paul en Sarah en hun jonge gezin. Het werk dat zij normaal doen kunnen zij moeilijk voortzetten omdat veel teamgenoten opgeroepen zijn als reservist. Momenteel helpt Paul mee in diverse humanitaire projecten die zijn opgezet vanuit verschillende Messiaanse gemeenten en organisaties. Het is bijzonder om te zien hoe over het hele land Messiaanse gelovigen zich samen inzetten.
 • Dat de Bijbels die de afgelopen tijd onder Israëli’s zijn verspreid hen tot troost en bemoediging mogen zijn en hen tot kennis van hun Messias mogen brengen. Denk in het bijzonder aan de vele Israëlische backpackers (waarvan velen zijn teruggekeerd als reservist). Onder hen mochten we afgelopen jaren vele duizenden backpackbijbels verspreiden in onder andere India, Zuid-Amerika en Australië.
 • Dat we manieren zullen vinden om ook nu door te gaan met de bijbelverspreiding. We merken in gesprekken dat er meer openheid is onder het Joodse volk.
 • De vrouwen, kinderen, ouderen en soldaten die gekidnapt zijn en ergens in Gaza verborgen worden gehouden. Zij en hun families en vrienden leven van minuut tot minuut in kwellende onzekerheid en angst.
 • De families die geliefden hebben verloren.
 • De ethische en strategische dillema’s waar de regeringsleiders van Israël voor staan.
 • De soldaten, reddingswerkers en het verplegend personeel. Veel soldaten zijn tussen de 18 en 21 jaar, van wie er inmiddels al ruim 300 zijn gesneuveld. Onder de ruim 300.000 strijdende reservisten bevinden zich ook veel Messiaanse broeders en zusters.
 • Voor onschuldige Palestijnse burgers die eveneens door dood en verderf getroffen zijn, en ongewild leven onder de nietsontziende Hamas-terreur.
  Daarnaast roept de Bijbel ons ook op om te bidden voor de vijand.
 • De Joodse mensen die vanuit Oekraïne hun toevlucht hebben gezocht in Israël en – tegen elke hoop en verwachting in – zich opnieuw in een vreselijke oorlogssituatie bevinden.
 • De Joden en Israëli’s die buiten Israël wonen. De schrijnende beelden uit Gaza zijn een enorme aanjager voor wereldwijd antisemitisme. Joodse gemeenschappen zijn bijna nergens meer veilig. Dat de scheiding tussen anti-Israëlisme en antisemitisme flinterdun is blijkt wel uit het feit ook in Nederland Joodse gebouwen en instellingen extra bewaking nodig hebben.
 • De vele Israëli’s die het land zijn ontvlucht. Ook in Nederland worden er getraumatiseerde families opgevangen.
 • Van alle Messiaanse gelovigen krijgen wij dezelfde vraag: Bid dat mensen in deze tijd God zullen gaan zoeken en ze Hem mogen vinden in Jesjoea, de Messias van Israël.

Reacties van Israëlische gelovigen:

“Blijf alsjeblieft bidden voor Israël! Onze natie bloedt. Als ik de vreselijke video's zie van de plaatsen waar de terroristen de Israëlische nederzettingen naast Gaza infiltreerden en hele families executeerden, en wat ze doen met de ontvoerde Israëli's in Gaza (inclusief ouderen en baby's), doen deze scènes me denken aan de Holocaust. Israël zal na deze oorlog nooit meer hetzelfde zijn.” (Dov Bikas, Aviv Ministries)

“De situatie in het noorden ligt erg kwetsbaar. Hezbollah kan niet lang uit de oorlog blijven. Daarom werden veel legereenheden naar het noorden geroepen en zijn ze klaar voor het ergste. WE HEBBEN JULLIE GEBEDEN NODIG! Sommige Israëlische Arabieren (moslims) gaan Joodse wijken binnen, op zoek naar Joden om te doden. Twee werden gisteren betrapt in onze buurt en ook in andere wijken. Hun imams vertelden hen om elk wapen dat ze hebben vast te houden en Joden af te slachten. Houd ons alstublieft in uw gebeden.

Zelfs als er nu geen grootschalige oorlog in het noorden zal plaatsvinden, kan Israël niet de terreurorganisatie Hezbollah niet negeren omdat deze blijft groeien tot een omvang van een enorm groot regulier leger, met maar één wens: de vernietiging van alle Joden in Israël (als een eerste stap). Daarom vraag ik u om God te bidden en te vragen om op bovennatuurlijke wijze voor ons in te grijpen, zoals Hij in het verleden deed met Sisera, Jabin, Amelek, Moab en Ammon (zie Psalm 83; 1 Sam 30; 2 Kron. 20).” (Meno Kalisher)

“De enorme omvang van de gruweldaden tegen Israël gaat elk voorstellingvermogen te. Dit is veruit de donkerste dag van Israël sinds zijn geboorte als staat in 1948. Dit is Israëls nine-eleven. Sinds het uitbreken van de oorlog, voelen we een intense geestelijk druk. Deze oorlog is anders dan eerdere aanvallen of militaire operaties die we in Israël hebben meegemaakt. Het is cruciaal om te beseffen hoe het lot van Israël rechtstreeks verbonden is met de volken en je bewust te zijn van de demonische machten die zijn vrijgekomen in de volken tegen Israël. Naast de fysieke oorlog die op dit moment in Israël woedt, zijn we in een zeer ernstige geestelijke oorlog terechtgekomen.” (Israël Pochtar)

“Gebed voor wijsheid voor de regering, voor de reddingswerkers en verplegend personeel. Gebed voor het leger, er zijn veel reservisten opgeroepen. Gebed voor de Messiasbelijdende Gemeenten rond de Gazastrook. Dat ze anderen tot troost kunnen zijn. Gebed voor onze Palestijnse broeders en zusters in de Gazastrook. Helaas is er niet veel contact met hen. Maar dat ze in deze donkere nacht een baken zullen mogen zijn om Gods licht te verspreiden.” (Nederlands echtpaar vanuit Israël)

Labels

« Terug

Sluiten