Gebed, de motor van het werk!

Nieuws-Gebed.png25 sep

Op de vooravond van Jom Kippoer organiseren we altijd een gebedsdienst voor Israël en voor ons werk onder het Joodse volk. Het is waarschijnlijk de meest gehoorde zin dit jaar: ‘Door de coronacrisis vervalt...’ En dat geldt jammer genoeg ook voor onze gebedsdienst van komende zondagavond.

We kunnen dus dit jaar niet samen bidden, maar afzonderlijk van elkaar wel! Daarom geven via deze link een aantal gebedspunten.

Israël

  • Vanwege corona is het voor onze werkers niet mogelijk om Israël te bezoeken. We zijn dankbaar voor Shaul en Avyah*, een jong Israëlisch echtpaar dat sinds twee maanden betrokken is bij ons werk. Ze worden het komend jaar door ons ondersteund en zijn biddend op zoek naar Gods weg voor hen. Ze zijn enthousiast begonnen en hebben al goede contacten kunnen leggen en ondanks alle beperkingen Bijbels kunnen verspreiden. Graag jouw gebed voor hen!
  • We hebben contact met een jongeman uit de ultraorthodoxe gemeenschap die in de Heere Jezus gelooft. Hij woont weliswaar nog steeds in zijn gemeenschap, omdat het voor hem erg moeilijk is daarbuiten een bestaan op te bouwen. Wil je bidden dat hij zijn geloof vast zal houden, hij een getuige kan zijn naar zijn omgeving en God hem zal laten zien wat Zijn plan is voor hem?

Online 

  • Via onze websites worden regelmatig Bijbels aangevraagd. We sturen er vervolgens nog een mailtje achteraan om te controleren of Bijbels ook daadwerkelijk aankomen. Steeds vaker raken we via deze mailtjes verder in gesprek met Joodse mensen. Zo zijn we in gesprek met Shmuel die o.a. vragen heeft over Deuteronomium 18:18 waar gesproken wordt over de Profeet die zal opstaan en waar Israël naar moet luisteren. Wil je bidden voor onze werkers die de mailtjes beantwoorden, maar bovenal dat de Heere Shmuels hart opent voor Zijn Zoon Jesjoea de Messias?
  • Door de coronacrisis is het internetgebruik onder ultraorthodoxe Joden met zo’n 40% toegenomen. En dat terwijl het gebruik van internet eigenlijk streng verboden is! Momenteel leggen we de laatste hand aan de bouw van twee Jiddische websites.
    - Eén met Jiddische artikelen die een brug slaan tussen het ultraorthodoxe -gedachtegoed over de Messias en het Nieuwe Testament.
    - Op de andere website willen we het hele Nieuwe Testament in een goed leesbare en werkbare versie op internet beschikbaar maken.
    In het begin zal alleen het Mattheüsevangelie erop staan. In de loop van de tijd zal dit verder aangevuld worden met andere Bijbelboeken.

Graag jouw gebed voor de laatste ‘hobbels’ én voor de Joodse gelovige die de Jiddische tekst aan het nakijken is.

Nederland

  • Hoewel er op dit moment geen Israëlische toeristen in Nederland zijn, hebben verschillende werkers regelmatig de gelegenheid om Bijbels te verspreiden onder Israëli’s die voor werk of studie langere tijd in Nederland zijn. Zo raakte Jaap in gesprek met Nadav, die ‘Jezus wel een bijzondere figuur’ vindt, maar Hem alleen kent van de lessen op school.
    “Zou je niet het ooggetuigenverslag van Hem willen lezen?”, vraagt Jaap. “Is dat er dan? Dat zou ik wel willen, maar hoe kom ik daaraan?” Groot is Nadavs verbazing als Jaap een Nieuw Testament uit zijn tas haalt.
    Wil je bidden dat Nadav door het lezen van het Nieuwe Testament zijn Messias zal leren kennen?

Oekraïne

  • We vragen jouw gebed voor Sergey en Lesya Dariy, onze collega’s in Kiev. Afgelopen week waren ze in de plaats Uman waar jaarlijks duizenden Breslovs (een ultraorthodoxe groep) het graf van rabbijn Nachman bezoeken. Vanwege de coronacrisis zijn er dit jaar veel minder bezoekers, waardoor er meer ruimte is om gesprekken aan te knopen en Hebreeuws-Jiddische Bijbels weg te geven. Wil je bidden voor de Joodse mensen die een Bijbel hebben ontvangen?

Backpackbijbel

  • Wereldwijd krijgen we steeds meer contacten met werkers die het Evangelie delen met Israëlische backpackers en graag de backpackbijbel willen gebruiken.
    Aron en Prisha* hebben een hart voor het Joodse volk en werken in India ook onder de vele Israëlische backpackers. Bij het begin van de coronacrisis hielpen ze bij de evacuatie van de backpackers, waarbij de gesprekken regelmatig op het Evangelie kwamen. Maar ook nu blijft het werk doorgaan. In de omgeving wonen zo’n 20 Israëlische gezinnen waarmee een band is ontstaan en mooie openingen zijn voor gesprekken. Verschillende gezinnen hebben een Nieuw Testament aangenomen. Wil je bidden voor Aron en Prisha en de Israëlische gezinnen?

*Om veiligheidsredenen hebben wij hun namen veranderd

« Terug

Sluiten