IB Ontmoetingsdag (online)

Ontmoetingsdag.png06 mei

Bij het Joodse volk denken we al snel aan het Jodendom, de staat Israël en de Holocaust. Deze thema’s zijn inderdaad belangrijk voor veel Joden, maar ze denken er niet allemaal hetzelfde over. Vooral de nieuwe generatie van millenials kijkt anders aan tegen deze onderwerpen dan veel christenen verwachten.

Opvallend is bijvoorbeeld dat zij aan veel Joodse begrippen een nieuwe invulling geven. Velen gaan niet meer naar de synagoge, maar hebben wel behoefte aan onderling contact. Zo is de sabbatsmaaltijd voor hen een belangrijk moment van ontmoeting, maar is een vleugje boeddhisme niet ongebruikelijk. Sommigen vinden de sabbatsrust bijvoorbeeld in yoga en zien de rol van de vrouw tijdens de maaltijd gekoppeld aan ‘vrouwelijke goddelijkheid’.

NIEUWE BIJBELUITGAVE

Dit jaar gaan we tijdens de ontmoetingsdag dieper in op wat deze nieuwe Joodse generatie bezighoudt. Hoe staan ze in hun geloof, hoe kijken ze naar de Holocaust en wat is hun mening over de staat Israël?
Als hoogtepunt presenteren we een nieuwe Bijbeluitgave die bij uitstek geschikt is om juist deze groep te bereiken met het Evangelie.

ONLINE PROGRAMMA

Er is een afwisselend online programma met muziek, korte interviews, boeiende lezingen en tussendoor schakelen we ook nog over naar Israël.
Voor kinderen is er een apart digitaal programma.

Het programma is op Hemelvaartsdag, 13 mei vanaf 10.00 uur beschikbaar via www.israelendebijbel.nl/ontmoetingsdag

« Terug

Sluiten