Samenkomst op Hemelvaartsdag

Nieuws-Ontmoetingsdag.png29 mrt

Thema: Messiaanse Joden in Israël. Een vergeten groep?

Was dertig jaar geleden een Messiaanse Jood nog een zeldzaamheid in Israël, vandaag kent bijna iedere Israëli wel iemand die in Jesjoea gelooft. Het Caspari Center in Jeruzalem publiceerde recent een onderzoek over de Messiaanse gemeenschap. Deze groei is reden tot dankbaarheid. En toch...

In Nederland wordt er veel vaker over, dan met Messiaanse Joden gesproken. Tijdens onze jaarlijkse samenkomst in Ede op Hemelvaartsdag willen we aandacht geven aan deze soms vergeten groep. Zij zijn de vrucht van de verspreiding van het Evangelie in Israël.
Maar wie zijn ze en wat is hun achtergrond? Welke rol spelen zij binnen de Israëlische maatschappij? Met welke uitdagingen hebben ze te maken? En vooral ook... wat verwachten zij van ons?

Speciale gast op deze dag is Abigail uit Israël. Als Messiaanse gelovige kan zij uit de eerste hand antwoord geven op deze vragen. Haar diensttijd was voor haar een heel zware periode. Abigail: “Naast het trauma heeft mijn tijd in het leger me ook een diepe liefde gegeven voor mijn landgenoten. Israël is een volk met littekens. Doordat ik de dood van zo dichtbij heb meegemaakt, ben ik me gaan realiseren hoe plotseling het leven afgelopen kan zijn én hoe urgent de Evangelieboodschap is. Mijn eigen trauma heeft mijn horizon verbreed.”

Uiteraard staan we ook stil bij de situatie van onze werkers Sergey en Lesya Dariy in OekraÏne en de hulp die zij daar aan Messiaanse Joden bieden.

Kinderprogramma

Er is een kinderprogramma voor kinderen in de basisschoolleeftijd. U kunt uw kinderen daarvoor aanmelden, gelijktijdig met uw eigen aanmelding.

Tienerprogramma

Onder leiding van Dirk-Jan Janssen en Sadrach Manuputtij is er een mooi en leuk tienerprogramma voor de leeftijd van 12-17 jaar.

Aanmelden

Via onderstaande knop kunt u zich aanmelden. Aanmelden is alleen nodig als u de samenkomst in Ede wilt bijwonen. Wilt u de dag digitaal bijwonen? Dat kan op de dag zelf via deze pagina. Mocht u na aanmelding toch verhinderd zijn. Zou u zich dan weer willen afmelden? Dan is weer plek voor iemand anders.


« Terug

Sluiten