Weblogberichten
-
Op een zeepkistje in Jeruzalem Jezus prediken?
Regelmatig wordt er door medechristenen een ongenuanceerd beeld neergezet van de evangelieverkondiging onder Israël. Hiermee worden niet alleen de werkers, maar vooral Gods werk onder Zijn volk in diskrediet gebracht. Hieronder 5 punten voor jou om over na te denken.
Lees meer over "Op een zeepkistje in Jeruzalem Jezus prediken?"
-
De strijd om Evangelie voor Israël
Waarom is er zoveel strijd rondom Evangelie voor Israël? In dit artikel gaan we in op de geestelijke strijd die achter de strijd schuilgaat.
-
Het Koninkrijk in de Bijbel
Er is onder Christenen veel verwarring over het begrip 'Koninkrijk'. Moeten we dit vanuit de Bijbel letterlijk of geestelijk verstaan? Moet wij hier en nu het Koninkrijk oprichten of zal God dit Zelf doen? Of beide? Wat leert de Bijbel? In deze preek geven we een inleiding op het begrip Koninkrijk in de Bijbel.
-
De verloren zoon in de Joodse context
De gelijkenis van de verloren zoon is een van de meest gebruikte beelden uit het Nieuwe Testament. In dit artikel benadrukken we de Joodse context en trekken we de lijnen door naar het huidige Israël.
-
Waarom een 1000-jarig vrederijk? (Opb. 20)
In Openbaring 20 lezen we over een periode waar satan 1000 jaar gebonden zal zijn. Deze periode breekt aan na de wederkomst van Christus (zie Opb. 19) en moeten we niet verwarren met de nieuwe hemel en de nieuwe aarde die daarna zullen komen (zie Opb. 21). Waarom is deze periode van 1000 jaar nodig? En wat gaat God in die periode doen? In deze studie gaan we vooral in op de 'waarom-vraag'.
-
Terugkeer en herstel van Israël
Wie de geschiedenis van het Joodse volk bestudeert, weet dat Israël een land van komen en gaan is. Tot driemaal toe heeft het volk haar land moeten verlaten... Na tweeduizend jaar onder de volken te hebben geleefd, kwam er in 1948 deels een einde aan de diaspora en werd Israël opnieuw een land van komen. Is dit het begin van het door God beloofde herstel van ‘de vervallen hut van David’?
-
Jeruzalem, een steen die moeilijk te tillen is
Er is geen stad ter wereld waar zoveel strijd om is als Jeruzalem. Waarom is Jeruzalem zo belangrijk? Vanwaar die aanhoudende strijd in de stad waar drie monotheïstische godsdiensten hun geloof praktiseren? En waar gaat het volgens de Bijbel naartoe?
Lees meer over "Jeruzalem, een steen die moeilijk te tillen is"
-
Wegwijs in de profetieën (n.a.v. het Bijbelboek Daniël)
Een derde van de Bijbel bestaat uit profetieën. Een deel ervan is al vervuld, terwijl de rest steeds dichterbij komt. Hoe onderscheid je wat al vervuld is en wat nog staat te gebeuren? Tijdens de conferentie 'Wegwijs in de profetieën' zijn we daarop ingegaan. Hieronder staan de opnames, presentaties en readers van deze conferentie. We beginnen de conferentie met praktische handvatten voor zelfstudie en gaan daarna aan de slag met het Bijbelboek Daniël. We kijken naar het begrip eindtijd, het statenbeeld uit Daniël 2, de 70 jaarweken en de laatste fase van Gods plan.
Lees meer over "Wegwijs in de profetieën (n.a.v. het Bijbelboek Daniël)"
-
Vragen over het Messiaanse Rijk
Veel terugkomende vragen op Israëlavonden zijn: ‘Welke positie hebben wij als gelovigen in het Messiaanse Rijk? Zijn wij koningen van een stad of een bepaald rijk op aarde? Spelen wij überhaupt een rol in het Messiaanse Rijk? Hoe moet ik mij het een en ander voorstellen?’
-
Openbaring 13 in Joodse context
De twee beesten uit Openbaring 13 staan voor twee satanische figuren die in de eindtijd op het wereldtoneel zullen verschijnen. Het eerste beest uit de zee wordt omschreven als de wereldleider en het tweede beest, dat uit de aarde komt, als de valse profeet. Over hen is al heel wat gespeculeerd. Maar is er ook oog voor de Joodse achtergronden en voor het feit dat de twee beesten vooral in en rondom Israël actief zullen zijn?