Berichten over Getuigenissen

Weblogberichten

 1. Bijbelstudie-Ilan.png

  De donkere weg naar het Licht

  Jacqueline Looman - 8 juli 2024

  Door het luchtalarm wordt het gesprek met Ilan Mizrahi een uur uitgesteld. Het is de keiharde realiteit in het Israël van vandaag. Ilan woont in Tel Aviv en is een zogeheten Sabra, een geboren en getogen Israëli. Samen wandelen we langs zijn eenzame en donkere weg naar het Licht.

  Lees meer over "De donkere weg naar het Licht"

 2. Bijbelstudie-Netivah.png

  Met Gods wapenrusting in de IDF

  Jacqueline Looman - 19 januari 2024

  Messiasbelijdende jongeren staan vaak alleen, in de Israëlische maatschappij, op school, maar ook in het leger. Om ze dicht bij de Heere Jezus te houden, is toerusting nodig. Het Netivah-centrum van Joel Goldberg biedt trainingen aan en bereidt de jonge gelovigen ook voor op hun militaire dienstplicht.

  Lees meer over "Met Gods wapenrusting in de IDF"

 3. Mordechai-Klimer.png

  Bruggen bouwen en de Messias verkondigen

  Jacqueline Looman - 1 september 2023

  Mordechai Klimer is een Israëliër met familiewortels in Roemenië. Op 14 mei 1948 varen zijn ouders van Cyprus naar Israël. Al de volgende dag moet zijn vader meehelpen om zijn nieuwe thuisland te verdedigen tegen de Arabieren. Zonder legerervaring en hij spreekt dan nog geen woord Hebreeuws.

  Lees meer over "Bruggen bouwen en de Messias verkondigen"

 4. Buksbazen.png

  Mijn leven, een terugblik

  Victor Buksbazen (1903-1974) - 1 september 2023

  Op 2 mei 1922 deed ik, een 18-jarige Joodse jongen, mijn geloofsbelijdenis in Jezus als Messias. Dit gebeurde in een kleine kapel in Warschau en in aanwezigheid van een groep Joodse gelovigen en anderen. Sommigen van hen stierven later in de Holocaust een wrede en gewelddadige dood. De plek van mijn geloofsbelijdenis werd door de nazi’s met de grond gelijkgemaakt. Weg waren mijn geliefden, mijn stad en het land van mijn jeugd. Wat overbleef, was de herinnering, broos en vergankelijk, maar brandend in mijn geest.

  Lees meer over "Mijn leven, een terugblik"

 5. Bijbelstudie-WijZijnAllemaalJoden.png

  ‘Wij zijn allemaal Joden’

  David van Wijck - 20 januari 2023

  De Amerikaanse sergeant-majoor Roddie Edmonds kwam tijdens de oorlog als krijgsgevangene in Duitsland terecht. Daar redde hij zijn Joodse soldaten met de woorden: “Wij zijn allemaal Joden.” Dit is zijn verhaal.

  Lees meer over "‘Wij zijn allemaal Joden’"

 6. Bijbelstudie-Vered.png

  Wat heb ik te verliezen?

  Jacqueline Looman - 20 januari 2023

  De Joden in Ethiopië zijn jarenlang achtergesteld en vervolgd. Begin jaren tachtig is hun situatie zo schrijnend dat Israël in actie komt. In de film Red Sea Diving Resort is te zien hoe de Mossad en het Israëlische leger in een vernuftige bevrijdingsoperatie duizenden Ethiopische Joden vanuit het levensgevaarlijke Soedan naar Israël smokkelen. In Israël wonen duizenden zogeheten Falasja’s en Vered is één van hen. Haar getuigenis is opgenomen in het boek 10 Joden, 1 Messias

  Lees meer over "Wat heb ik te verliezen?"

 7. Bijbelstudie-GetuigenisMoti.png

  Psst… wie is Jesjoea?

  Redactie - 16 november 2022

  Over Jesjoea weet Mordechai -Moti- Vaknin vrijwel niets, maar de naam Jezus kent hij wel. Want haat de halve wereld de Joden niet juist vanwege die naam? Moti wordt uitgedaagd om uit te zoeken wie Jesjoea is en komt uiteindelijk tot geloof. Nu is hij betrokken bij One for Israel, maar ook bij Chosen People Ministries. De verkondiging van het evangelie in Israël is zijn allergrootste passie. 

  Lees meer over "Psst… wie is Jesjoea?"

 8. Bijbelstudie-Jac.png

  Maak kennis met 10 jonge Israëlische gelovigen

  David van Wijck - 4 mei 2022

  In het boek ‘10 Joden, 1 Messias’ maken we kennis met 10 jonge Israëlische gelovigen in de Heere Jezus. Hun getuigenissen laten zien met welke uitdagingen deze jongeren te maken hebben, maar elk verhaal schetst ook achtergronden over de Israëlische maatschappij. Een interview met auteur Jacqueline Looman.

  Lees meer over "Maak kennis met 10 jonge Israëlische gelovigen"

 9. Bijbelstudie-Ziggy.png

  Nu ken ik Hem!

  Jacqueline Looman - 18 februari 2022

  Ziggy Rogoff is er trots op om Joods te zijn, maar kent de God van Israël niet. Dat is ook onmogelijk, want God is veel te heilig en onkenbaar. Dat verandert als de Heere Jezus in zijn leven komt. Ziggy woont met zijn gezin in Londen en hij werkt bij Jews for Jesus.

  Lees meer over "Nu ken ik Hem!"

 10. Bijbelstudie-Marc-Stein.png

  Waarom geloven wij niet in Jezus?

  Marc Stein - 20 januari 2022

  Ik groeide op in een liberaal Joods gezin. Op feest- en hoogtijdagen bezocht ik de synagoge, of de tempel zoals wij het noemden. Veel vaker ging ik naar de Hebreeuwse lessen op zondag, want daar waren mijn vrienden immers ook. Mijn bar mitswa deed ik rond mijn dertiende verjaardag. Al met al was ik een typisch Joods kind in Los Angeles. 

  Lees meer over "Waarom geloven wij niet in Jezus?"

Sluiten