Echt huilen kon ik niet meer

Bijbelstudie-Echt-huilen-kon-ik-niet-meer.png Naar overzicht Print pagina

In dienst van het Israëlische leger verloor Moran Rosenblit door een zelfmoordaanslag een groot aantal van zijn vrienden. Er volgde een grote omkeer in zijn leven.

Wie is Jezus?

Als Moran het leger verlaat, valt hij weer terug in het oude patroon van uitgaan en drinken. Maar wat hij ook probeert, de pijn blijft. Hij besluit Israël te verlaten en komt terecht bij familie van een vriend in Californië. Met deze mensen gaat hij in discussie over God. “ Zij brachten mij in gebed”, vertelt Moran, “weken later begon ik uiteindelijk te huilen en vertelde over mijn vrienden die waren gestorven. Ik noemde hun namen en wat ze voor mij hadden betekend en ook hoe moe ik was van dit leven. Ik wilde niet meer verder leven.”

Een compleet nieuw mens

Een andere vriend nodigt hem uit om mee naar de kerk te gaan. Daar wordt hij uitgedaagd de Tenach én het (hem onbekende) Nieuwe Testament te gaan lezen. Ook leest hij het boekje ‘Waarom ik?’: Jacob Damkani’s getuigenis hoe hij de Heere Jezus had leren kennen. “Terwijl ik aan het lezen was, was het net alsof de Heilige Geest het licht in mij aandeed. Aan het einde van het boekje is er een uitnodiging om Jesjoea, de Heere Jezus, te vragen om in je leven te komen. Ook is er een oproep om je toe te vertrouwen aan Hem. Ik begreep die gebeden niet, maar bad ze wel.” Ik zei: “God, ik geloof dat U er bent, maar wilt U me dat alstublieft laten zien en wilt U me de waarheid laten zien over Jezus.”

De Heere God gebruikte dat moment om mijn ogen te openen en mij van de duisternis in het Licht te brengen. Vanuit de macht van satan tot God. De angst en de depressie zijn nu weg. Ik voel me een compleet nieuw mens en ben niet meer verslaafd aan alcohol. De Heere gaf mij Nieuw Leven, Hij gaf me Hoop. Zelfmoordgedachten verdwenen. Ik wil weer leven en God dienen. Ik wil de hoop die ik heb, delen met mijn Joodse broeders en zusters in de hele wereld”.

Deel dit artikel via


Meer van zulke artikelen lezen?

Neem voor slechts € 12,50 p.j. een abonnement op IB Magazine. Het magazine bevat o.a. getuigenissen van Messiaanse Joden, interessante Bijbelstudies, nieuws, verhalen van de Bijbelverspreiding en achtergrondartikelen. Of abonneer u gratis op onze digitale nieuwsbrief.

Gratis nieuwsbrief IB Magazine

Sluiten