Een Joods huwelijk gered

Bijbelstudie-Een-Joods-huwelijk-gered.png Naar overzicht Print pagina

Twee jonge Joodse studenten, Henry Feinberg en Janet Rothman, worden smoorverliefd op elkaar. In hun studententijd zoeken zij ‘verlichting’ in de New Age beweging; ook oosterse filosofie en mystiek fascineert beiden. Als Henry en Janet in 1980 trouwen lijkt het allemaal zo mooi. Maar al snel blijkt dat hun New Age geloof als bindende factor ontoereikend is. Het prille huwelijk loopt stuk...

Henry’s roep tot God

Henry blijft vergeefs zoeken naar dé waarheid. Wanhopig roept hij tot God om Zichzelf aan hem bekend te maken. God antwoordt. Hij brengt christenen op zijn pad, die getuigen van hun geloof in de Heere Jezus. Onder tranen moet Henry bekennen dat hij nu met de absolute waarheid is geconfronteerd. Na een rusteloze nacht, zet Henry de volgende dag de radio aan en hoort ... een gospelnummer. Gebroken en belast door de gedachte aan zijn zonden, bidt hij tot de Heere Jezus om vergeving. Met zijn hele hart gelooft hij dat de Messias in zijn plaats stierf en al zijn zonden op Zich nam. Henry weet zich een nieuw mens, gerechtvaardigd door het geloof.

Henry’s gebed voor Janet

Zijn nieuwe leven in Christus begint met het bidden voor zijn ‘ex-vrouw’ Janet. Henry smeekt God dat Hij ook haar mensen zal sturen die tot haar van Christus getuigen. Op Thanksgiving day bezoekt Henry vrienden die juist hun auto te koop hebben gezet. De telefoon gaat. Een potentiële koopster wil even langs komen om naar de auto te kijken. Even later loopt Henry haar letterlijk tegen het lijf... het is Janet! Hij vertelt haar alles over zijn nieuwe leven in de Messias van Israël. Henry zelf is nu de getuige om wie hij God had gebeden.

Janets keuze

Janet ziet bij Henry een vrede die hij nooit eerder had gehad. De Redder van Israël opent ook haar ogen. Ze beseft als zondaar tegenover een heilig God te staan en belijdt haar zonden. Als Janet de Heere Jezus vraagt om in haar hart te komen, dringen de woorden van de Heere tot haar door: “Ik zal je nooit verlaten en je nooit begeven”. Gaandeweg beseft Janet: God is één en er is geen andere God buiten Hem. Hij is de Schepper Die leven geeft, de Auteur van de Bijbel, de Enige die onze zonden werkelijk kan vergeven.

In 1983 treden Henry en Janet opnieuw in het huwelijk! Sindsdien heeft de Heere hen gezegend met drie mooie kinderen. Janet getuigt: “We weten heel zeker dat we zonder de barmhartigheid en genade van onze God nog steeds verloren en misleid zouden zijn geweest. Hij trok ons op uit de modder en zette onze voeten op het smalle pad dat tot het eeuwige leven leidt”. Henry voegt toe: “De Heere is machtig om te verlossen. Het is geweldig Hem te kennen door Zijn Zoon Jezus, de Messias van Israël en voor de hele mensheid”.

Deel dit artikel via


Meer van zulke artikelen lezen?

Neem voor slechts € 12,50 p.j. een abonnement op IB Magazine. Het magazine bevat o.a. getuigenissen van Messiaanse Joden, interessante Bijbelstudies, nieuws, verhalen van de Bijbelverspreiding en achtergrondartikelen. Of abonneer u gratis op onze digitale nieuwsbrief.

Gratis nieuwsbrief IB Magazine

Sluiten