Oma Bessie

Bijbelstudie-Oma-Bessie.png Naar overzicht Print pagina

Zolang ik me kan herinneren, wilde oma Bessie helemaal niets te maken hebben met Jezus. Zodra ik Hem ter sprake wilde brengen, maakte ze snel een gebaar met haar hand om te laten zien dat ze geen interesse had. Ze weigerde zelfs de naam ‘Jezus’ uit te spreken.

Dat riep bij haar pijnlijke herinneringen op aan mensen die, omwille van hun geloof in Hem, hadden gemeend dat ze ons volk moesten verwerpen, vernederen en zelfs doden.

Toen oma in een verpleeghuis werd opgenomen, was dat niet vanwege haar mentale gesteldheid, maar door haar hoge ouderdom. In oktober ging ik een keer ’s ochtends vroeg bij haar op bezoek. Ik nam zelden mijn Bijbel mee, omdat ze me al zo vaak duidelijk had gemaakt dat ze geen interesse had ook maar iets van de Bijbel te horen. Die dag had ik hem echter toch bij me.

Op weg naar haar kamer, maakte ik een praatje met de verpleegster die verantwoordelijk was voor oma’s afdeling. Ze vroeg me wat ik voor de kost deed en ik vertelde dat ik voor Jews for Jesus1 werkte. Dat vond ze geweldig, omdat zij ook in Jezus geloofde. We spraken over de dingen van de eeuwigheid, terwijl we bij oma’s deur kwamen.
Meteen toen ik binnenkwam, groette oma me met de woorden: “Waar hadden jullie het zojuist over?” Op zakelijke toon antwoordde ik: “We hadden het over de vergeving van zonden die Jezus aanbiedt en het eeuwige leven dat Hij gebracht heeft”.
“Daar wil ik wel meer over horen”, kondigde ze aan. Mijn mond zakte wagenwijd open!
Blij verrast opende ik mijn Bijbel en begon haar voor te lezen. Ik kon haast zien dat er iets in haar hart en gedachten omging terwijl ze luisterde.
Nadat we een half uur gepraat hadden, vroeg ik haar: “Zou u Gods vergeving door Jezus nu willen aannemen?” En nu, 96 jaar oud, deed zij dat!
De vrede en blijdschap van haar ziel waren overduidelijk zichtbaar. Haar ogen lichtten op en haar gelaat straalde. Ze bleef nog vijf jaar zo stralen, tot ze op 101-jarige leeftijd deze aarde verliet om haar Messias te ontmoeten. Als je de waarheid over de Heere Jezus wilt leren kennen, maakt het niet uit hoe jong of oud je bent. Vraag God wat waar is.

Voetnoot: 
1. Jews for Jesus (Joden voor Jezus) is een Amerikaans Joodse organisatie die het Evangelie wil verkondigen aan haar volksgenoten. Rond 1960 is deze organisatie in Amerika begonnen onder leiding van Bob Mendelsohn. Als mensen aan hen vragen wanneer ze zijn opgericht, verklaren ze met een knipoog: “Zo ongeveer 32 na Christus”.

Deel dit artikel via


Meer van zulke artikelen lezen?

Neem voor slechts € 12,50 p.j. een abonnement op IB Magazine. Het magazine bevat o.a. getuigenissen van Messiaanse Joden, interessante Bijbelstudies, nieuws, verhalen van de Bijbelverspreiding en achtergrondartikelen. Of abonneer u gratis op onze digitale nieuwsbrief.

Gratis nieuwsbrief IB Magazine

Sluiten