Neem mijn leven en laat het toegewijd zijn aan U

Bijbelstudie-Laat-je-door-de-Heere-gebruiken.png Naar overzicht Print pagina

Een gedeelte uit een radiotoespraak van Corrie ten Boom voor een groep jonge mensen in Amerika.: “Alle jongens en mannen in mijn cel zijn ter dood veroordeeld. Ik ben zo blij dat ik hen kon vertellen, dat als ze de Heere Jezus als hun Redder aannemen, Hij hen kinderen van God maakt. En dat ze, als ze gedood worden naar het huis van de Vader gaan, met de vele woningen. Ik zie nu dat dit het belangrijkste werk is voor een christen”.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog verborg de familie Ten Boom Joden en verzetsstrijders in hun huis. De familie werd verraden en kwam in concentratiekampen terecht. Alleen Corrie overleefde. Wereldwijd verkondigde zij daarna de boodschap van Gods liefde. Hier volgt een gedeelte uit een radiotoespraak voor een groep jonge mensen in Amerika.

Honderd baby's gered

Jullie zullen wel gehoord hebben van de verschrikkelijke tijd die wij tijdens de Duitse bezetting in Nederland gehad hebben. Hitler had zich voorgenomen alle Joden te vermoorden. Wij probeerden zoveel mogelijk mensen te redden. We hadden een groep van tachtig mensen; vijftig tieners en dertig volwassenen. Toen we hoorden dat in een Joods kindertehuis in Amsterdam alle baby’s vanwege hun Joods-zijn gedood zouden worden, besloten onze jongens een reddingsactie op touw te zetten. Ze gingen naar het kindertehuis en haalden alle honderd baby’s weg. Jullie vragen je af hoe dat mogelijk was. Wel, soms kwamen goede Duitse soldaten naar ons toe die Hitlers plan helemaal niet wilden uitvoeren. Wij gaven hen burgerkleding en zij gaven ons hun uniformen. En je begrijpt het al … zo konden honderd baby’s gered worden.

Van redden van levens naar redden van zielen 

Een van deze tieners was Piet Hartog. Op de avond van die reddingsactie zei hij: “Ik geloof dat wij het belangrijkste werk doen, dat er bestaat. Het redden van mensen!” Ik zei: “Piet, ik ben zo blij als ik denk aan de baby’s die wij mochten redden. Maar er is een werk dat nog belangrijker is: het redden van zielen en mensen vertellen over de Heere Jezus Christus”. Piet glimlachte: “Ik ben een christelijke jongen, ga naar de kerk, lees mijn Bijbel en bid. Maar mensen het Evangelie vertellen, dat is werk voor mijn dominee”. “Nee Piet”, zei ik “iedere christen is geroepen om het licht van de wereld te zijn. En iedere christen moet gereed zijn om de weg tot redding te vertellen aan iedereen die het nodig heeft”. Een half jaar later kwam Piet in de gevangenis. In zijn cel hoorde hij dat hij nog maar een week te leven had. De dag voordat hij geëxecuteerd werd, schreef hij ons een lange brief met daarin: “Alle jongens en mannen in mijn cel zijn ter dood veroordeeld. Ik ben zo blij dat ik hen kon vertellen, dat als ze de Heere Jezus als hun Redder aannemen, Hij hen kinderen van God maakt. En dat ze, als ze gedood worden naar het huis van de Vader gaan, met de vele woningen. Ik zie nu dat dit het belangrijkste werk is voor een christen”.

Wacht niet tot de laatste week

Jonge mensen, ik heb een boodschap voor jullie. Wacht niet tot de laatste week van je leven, maar geef je leven vandaag aan de Heere en zeg: “Heere gebruik mij. Neem mijn leven en laat het toegewijd zijn aan U”. Het maakt niet uit hoe je het zegt, maar vertel het Hem en dan zal Hij ook jou gebruiken.

Deel dit artikel via


Meer van zulke artikelen lezen?

Neem voor slechts € 12,50 p.j. een abonnement op IB Magazine. Het magazine bevat o.a. getuigenissen van Messiaanse Joden, interessante Bijbelstudies, nieuws, verhalen van de Bijbelverspreiding en achtergrondartikelen. Of abonneer u gratis op onze digitale nieuwsbrief.

Gratis nieuwsbrief IB Magazine

Sluiten