Berichten geschreven door Harry Honigh

Weblogberichten

 1. iBasics.jpg

  Is profetieën bestuderen een vrije keuze?

  Harry Honigh - 16 december 2020

  De Bijbel spreekt uitvoerig over de toekomst van deze wereld. Toch worden profetieën onder gelovigen weinig bestudeerd. Sommigen halen de schouders op en zeggen: “Profetieën zijn mooi voor puzzelaars, maar niet voor mij. Ik begin er niet aan”. Anderen hebben meer praktische argumenten. Maar is een derde deel van de Bijbel links laten liggen wel zo’n goed idee?

  Lees meer over "Is profetieën bestuderen een vrije keuze?"

 2. Bijbelstudies-Pesach-en-het-bloed-.jpeg

  Pesach en het bloed van het lam

  Harry Honigh - 4 november 2020

  Pesach of Pascha betekent 'voorbijgaan'. Daarmee wordt bedoeld het voorbijgaan van de verderfengel op de avond voor de exodus, voor de grote dag, de uittocht uit Egypte. Op die avond aten de Israëlieten het Pascha. We willen stilstaan bij de betekenis van het Pascha en in het bijzonder van het bloed aan de deurposten.

  Lees meer over "Pesach en het bloed van het lam"

 3. Jeruzalem2.png

  Jeruzalem, hoofdstad van Israël

  Harry Honigh - 29 oktober 2020

  Gedurende tientallen jaren was Israël het grote probleem in het Midden-Oosten. Dat was tenminste het overheersende geluid, niet alleen in de Arabische en de moslimwereld, maar ook onder westerse politici en media. Wat er ook aan ellende plaatsvond in het Midden-Oosten, het was altijd de schuld van Israël en van de Amerikanen.

  Lees meer over "Jeruzalem, hoofdstad van Israël"

 4. Bijbelstudie-Het-belang-van-het-profetische-Woord.png

  Het belang van het profetische Woord (dl. 2)

  Harry Honigh - 27 oktober 2020

  In het eerste deel stonden we stil bij enkele redenen waarom de profetieën zo weinig gelezen worden. We willen nu heel praktisch kijken naar het nut van de profetieën voor ons als gelovigen. Wat kunnen we ermee? Wat moeten we ermee? Waarom moeten we weten hoe de toekomst er uit ziet? Waarom kunnen we niet zonder de profetieën?

  Lees meer over "Het belang van het profetische Woord (dl. 2)"

 5. Bijbelstudie-Het-belang-van-het-profetische-Woord.png

  Het belang van het profetische Woord (dl. 1)

  Harry Honigh - 27 oktober 2020

  Het profetische woord is een verzamelnaam voor al die bijbelgedeelten die gaan over de toekomst. Over gebeurtenissen die, vanuit de schrijver gezien, nog moeten plaatsvinden. Een groot deel van die profetieën is nog niet vervuld.

  Lees meer over "Het belang van het profetische Woord (dl. 1)"

 6. Bijbelstudie-Hagar-of-Sara.png

  Hagar of Sara

  Harry Honigh - 27 oktober 2020

  Veel Joodse gelovigen worstelen met de vraag welke plaats de wet in hun persoonlijk leven en in hun gemeente zou moeten hebben. Ook onder niet-Joodse gelovigen bestaat over dit onderwerp veel verschil van inzicht. Reden genoeg om een en ander nader te bezien.

  Lees meer over "Hagar of Sara"

 7. Bijbelstudie-De-vijgenboom.png

  De vijgenboom

  Harry Honigh - 22 oktober 2020

  De vijgenboom is in de Bijbel een beeld van Israël. Maar hoe kan deze boom eerst door de Heere worden vervloekt om daarna week te worden en uit te botten?

  Lees meer over "De vijgenboom"

 8. Bijbelstudie-detweegetuigen.jpg

  De twee getuigen

  Harry Honigh - 22 oktober 2020

  Vóór Christus’ wederkomst zullen in Jeruzalem namens de Heere twee profeten optreden, de twee getuigen (Opb. 11). Ze zullen de wereld waarschuwen voor de rampen en oordelen die staan te gebeuren.

  Lees meer over "De twee getuigen"

 9. crossword-eyeglasses-eyewear-53209.jpg

  De Bijbel is geen puzzelboek

  Harry Honigh - 15 oktober 2020

  Sommige uitspraken kunnen vroom klinken en misschien zelfs wel goed bedoeld zijn, maar ons toch op een verkeerd spoor zetten. Zoals de veel gehoorde woorden “De Bijbel is geen puzzelboek”.

  Lees meer over "De Bijbel is geen puzzelboek"

 10. Bijbelstudie-70-Jaarweken.png

  70 Jaarweken

  Harry Honigh - 15 oktober 2020

  De profetie van de zeventig weken in Daniël 9 wordt wel de ruggengraat van de profetie genoemd. Zij geeft Daniël een geweldig overzicht over de toekomstige gebeurtenissen voor zijn volk Israël. In dit artikel wil ik onder andere graag aantonen dat het om jaarweken, zeventig perioden van zeven jaren gaat. Deze belangrijke waarheid is onder veel gelovigen aan het verdwijnen en daarmee ook het besef van de toekomst die de wereld wacht: de laatste jaarweek.

  Lees meer over "70 Jaarweken"

Sluiten