Berichten geschreven door Jacqueline Looman

Weblogberichten

 1. JohnGibsonKlein.jpg

  Waar zijn de Bijbels?

  Jacqueline Looman - 8 februari 2024

  De moderne dertigers die nu vanuit Manhattan de wijk Brooklyn binnenstromen, hebben vaak geen idee dat zich, een paar straten verwijderd van hun sterrenrestaurants en hippe wijnbars, de gesloten wereld van de ultraorthodoxe Joden bevindt. Voor John Gibson is Brooklyn wel bekend terrein. Hij is minstens één keer per week in de wijk te vinden met een boekentafel met Bijbels. 

  Lees meer over "Waar zijn de Bijbels?"

 2. Bijbelstudie-Netivah.png

  Met Gods wapenrusting in de IDF

  Jacqueline Looman - 19 januari 2024

  Messiasbelijdende jongeren staan vaak alleen, in de Israëlische maatschappij, op school, maar ook in het leger. Om ze dicht bij de Heere Jezus te houden, is toerusting nodig. Het Netivah-centrum van Joel Goldberg biedt trainingen aan en bereidt de jonge gelovigen ook voor op hun militaire dienstplicht.

  Lees meer over "Met Gods wapenrusting in de IDF"

 3. Mordechai-Klimer.png

  Bruggen bouwen en de Messias verkondigen

  Jacqueline Looman - 1 september 2023

  Mordechai Klimer is een Israëliër met familiewortels in Roemenië. Op 14 mei 1948 varen zijn ouders van Cyprus naar Israël. Al de volgende dag moet zijn vader meehelpen om zijn nieuwe thuisland te verdedigen tegen de Arabieren. Zonder legerervaring en hij spreekt dan nog geen woord Hebreeuws.

  Lees meer over "Bruggen bouwen en de Messias verkondigen"

 4. Bijbelstudie-Vered.png

  Wat heb ik te verliezen?

  Jacqueline Looman - 20 januari 2023

  De Joden in Ethiopië zijn jarenlang achtergesteld en vervolgd. Begin jaren tachtig is hun situatie zo schrijnend dat Israël in actie komt. In de film Red Sea Diving Resort is te zien hoe de Mossad en het Israëlische leger in een vernuftige bevrijdingsoperatie duizenden Ethiopische Joden vanuit het levensgevaarlijke Soedan naar Israël smokkelen. In Israël wonen duizenden zogeheten Falasja’s en Vered is één van hen. Haar getuigenis is opgenomen in het boek 10 Joden, 1 Messias

  Lees meer over "Wat heb ik te verliezen?"

 5. Nieuws-Carina.png

  Gods grote plan in de taal van kinderen

  Jacqueline Looman - 20 mei 2022

  Carina van Wijck houdt van de God van Israël, van Zijn volk en van kinderen. Een goede combinatie voor een kinderwerker van Israël en de Bijbel. De afgelopen jaren heeft ze gastlessen gegeven, een leskist samengesteld en lespakketten geschreven. En nu is er dan… een nieuwe gezinsbijbel. 

  Lees meer over "Gods grote plan in de taal van kinderen"

 6. Bijbelstudie-Dariys.png

  Wat zou de mens mij kunnen doen?

  Jacqueline Looman - 18 maart 2022

  Het bijbelverspreidingswerk in Oekraïne is min of meer begonnen met Joodse vluchtelingen en de geschiedenis lijkt zich te herhalen. Een gesprek met Ton Stier, werker van het eerste uur in de voormalige Sovjetstaat.

  Lees meer over "Wat zou de mens mij kunnen doen?"

 7. Bijbelstudie-Ziggy.png

  Nu ken ik Hem!

  Jacqueline Looman - 18 februari 2022

  Ziggy Rogoff is er trots op om Joods te zijn, maar kent de God van Israël niet. Dat is ook onmogelijk, want God is veel te heilig en onkenbaar. Dat verandert als de Heere Jezus in zijn leven komt. Ziggy woont met zijn gezin in Londen en hij werkt bij Jews for Jesus.

  Lees meer over "Nu ken ik Hem!"

 8. Bijbelstudie-Stephen-Katz.png

  Voor of tegen Jesjoea?

  Jacqueline Looman - 18 december 2020

  Stephen Katz is directeur van Jews for Jesus, Joden voor Jezus, in Amerika. Als eerstejaarsstudent gaat hij onderzoeken waarom de Joden Jesjoea hebben afgewezen als de Messias. Uiteindelijk leidt juist dit onderzoek hem naar de Messias. Alles speelt zich af in de jaren ‘70. Voor een goed beeld schetsen we eerst even de tijdsgeest van de roerige ‘seventies’ in de VS.

  Lees meer over "Voor of tegen Jesjoea?"

 9. Bijbelstudie-Irving.png

  Wees als Peter!

  Jacqueline Looman - 9 november 2020

  Om nieuwe vrienden - of eigenlijk vriendinnen - te leren kennen, belt de orthodox-joodse Irving Salzman vaak met een gratis telefoonlijn. Zo komt hij in contact met een 16-jarige jongen, die zichzelf introduceert met ‘Hoi, mijn naam is Peter en ik ben een wedergeboren christen’. Het eerste gesprek duurt ruim een uur en daarna bellen ze een jaar lang elke week met elkaar. Iedere keer bespreken ze een profetie over de Messias uit de Tenach.

  Lees meer over "Wees als Peter!"

 10. Fritz Haber.png

  Fritz Haber - Geniaal, gevierd en omstreden

  Jacqueline Looman - 27 oktober 2020

  Fritz Haber kreeg in 1918 de Nobelprijs voor de Scheikunde, maar staat ook te boek als het genie dat de basis heeft gelegd voor de productie van Zyklon-B: het gifgas dat in de vernietigingskampen werd gebruikt.

  Lees meer over "Fritz Haber - Geniaal, gevierd en omstreden"

Sluiten