Berichten geschreven door Ruben Hadders

Weblogberichten

 1. Bijbelstudie-Syrie-en-de-droom-van-groot-Arabie.png

  Syrië en de droom van een groot Arabië

  Ruben Hadders - 5 november 2020

  Syrië is de laatste weken veelvuldig in het nieuws door de opstanden tegen het regime. Toch is het land relatief onbekend bij de meesten van ons. Wij doken in de geschiedenis van één van Israëls grootste vijanden.

  Lees meer over "Syrië en de droom van een groot Arabië"

 2. Bijbelstudie-Sichem-en-de-belofte-van-Kanaan.png

  Sichem en de belofte van Kanaän

  Ruben Hadders - 5 november 2020

  Wie denkt aan een stad in het Beloofde Land denkt vaak in eerste instantie aan Jeruzalem. Maar wie door de Bijbelse geschiedenis reist, ontdekt dat er nog een andere stad is die van groot belang is voor het volk Israël en de belofte van Kanaän.

  Lees meer over "Sichem en de belofte van Kanaän"

 3. Bijbelstudie-Op-zoek-naar-de-erfenis-van-David-en-Salomo.png

  Op zoek naar de erfenis van David en Salomo

  Ruben Hadders - 4 november 2020

  Wie kent er niet de verhalen over het koninkrijk van David en Salomo? Een koninkrijk waarin alle twaalf stammen van Israël verenigd waren en dat in de hele wereld bekend was vanwege haar opmerkelijk snel vergaarde rijkdom en macht. Toch twijfelen steeds meer wetenschappers of dit koninkrijk wel echt bestaan heeft.

  Lees meer over "Op zoek naar de erfenis van David en Salomo"

 4. Bijbelstudie-Izak-en-Ishmael.png

  Izak en Ishmaël

  Ruben Hadders - 29 oktober 2020

  Aan de strijd tussen Joden, Christenen en Arabieren lijkt maar geen einde te komen. Veel mensen, waaronder zelfs journalisten, historici en wetenschappers, begrijpen eigenlijk niets van die strijd. Gaat het om godsdienst? Om grondgebied? Om wat in het verleden is gebeurd? In dit en het volgende katern willen we uitgebreid stilstaan bij de achtergronden van het Midden-Oostenconflict.

  Lees meer over "Izak en Ishmaël"

 5. Bijbelstudie-De-wierook-van-Christus.png

  De wierook van Christus

  Ruben Hadders - 22 oktober 2020

  Al zolang de mens bestaat, wordt er wierook gebruikt, met name in de oosterse culturen. Maar wij westerlingen hebben er weinig mee. Wij associëren het vooral met hindoeïsme, sommige gelovigen zelfs met occultisme. Jammer, want in de Bijbel wordt juist positief over wierook gesproken.

  Lees meer over "De wierook van Christus"

 6. vlag Oekraine.png

  De grond van Oekraïne is doordrenkt met Joods bloed

  Ruben Hadders - 21 oktober 2020

  De heer Piet van der Wolf heeft inmiddels al twee lijvige boeken op zijn naam staan en werkt hard aan een derde. Maar liever nog dan de pen, hanteert hij de kwast. Want naast theoloog en schrijver is hij vooral een kunstenaar, die intens kan genieten van de schoonheid in de schepping.

  Lees meer over "De grond van Oekraïne is doordrenkt met Joods bloed"

 7. De-affaire-die-Europa-voorgoed-veranderde.png

  De affaire die Europa voorgoed veranderde

  Ruben Hadders - 15 oktober 2020

  Zaterdag, 5 januari 1895. Ondanks de snijdende kou hebben duizenden mensen zich verzameld op het paradeplein van het École Miltaire in Parijs. “Dood die Judas, dood de Joden”, klinkt het vanuit de menigte, terwijl voor het oog van vijfduizend militairen de officiersstrepen worden afgerukt van het uniform van Alfred Dreyfus.

  Lees meer over "De affaire die Europa voorgoed veranderde"

 8. Bijbelstudie-Bidden-voor-de-vrede-van-Jeruzalem.png

  Bidden voor de vrede van Jeruzalem

  Ruben Hadders - 15 oktober 2020

  “In de Bijbel staat dat je moet bidden voor de vrede voor Jeruzalem. Dat wil ik heel graag, maar wat dan met al die profetieën waaruit blijkt dat er voorlopig nog geen vrede zal komen? Is dat niet tegenstrijdig?” - een vraag van een lezer via Facebook

  Lees meer over "Bidden voor de vrede van Jeruzalem"

Sluiten