Berichten over Evangelie voor Israël

Weblogberichten

 1. JohnGibsonKlein.jpg

  Waar zijn de Bijbels?

  Jacqueline Looman - 8 februari 2024

  De moderne dertigers die nu vanuit Manhattan de wijk Brooklyn binnenstromen, hebben vaak geen idee dat zich, een paar straten verwijderd van hun sterrenrestaurants en hippe wijnbars, de gesloten wereld van de ultraorthodoxe Joden bevindt. Voor John Gibson is Brooklyn wel bekend terrein. Hij is minstens één keer per week in de wijk te vinden met een boekentafel met Bijbels. 

  Lees meer over "Waar zijn de Bijbels?"

 2. Bijbelstudie-Netivah.png

  Met Gods wapenrusting in de IDF

  Jacqueline Looman - 19 januari 2024

  Messiasbelijdende jongeren staan vaak alleen, in de Israëlische maatschappij, op school, maar ook in het leger. Om ze dicht bij de Heere Jezus te houden, is toerusting nodig. Het Netivah-centrum van Joel Goldberg biedt trainingen aan en bereidt de jonge gelovigen ook voor op hun militaire dienstplicht.

  Lees meer over "Met Gods wapenrusting in de IDF"

 3. Bijbelstudie-Eindelijk-Weer-Naar-Israel.png

  Eindelijk weer naar Israël!

  Christian Stier - 10 mei 2022

  Als corona flink is ingedamd, grijpen Wim en Jeannette hun kans om weer naar Israël te reizen. In de periode vlak voor Pesach doen ze wat ze het liefst in Israël doen, namelijk Bijbels verspreiden. 

  Lees meer over "Eindelijk weer naar Israël!"

 4. Bijbelstudie-Dariys.png

  Wat zou de mens mij kunnen doen?

  Jacqueline Looman - 18 maart 2022

  Het bijbelverspreidingswerk in Oekraïne is min of meer begonnen met Joodse vluchtelingen en de geschiedenis lijkt zich te herhalen. Een gesprek met Ton Stier, werker van het eerste uur in de voormalige Sovjetstaat.

  Lees meer over "Wat zou de mens mij kunnen doen?"

 5. Bijbelstudie-petrus.jpg

  Petrus' toespraken tot zijn volksgenoten

  Ton Stier - 9 november 2021

  In deze studie kijken we hoe de toespraken van Petrus in Handelingen 2 en 3 elkaar aanvullen en de voorwaarde onthullen voor de wederkomst van Israëls Messias en Zijn rijk op aarde.

  Lees meer over "Petrus' toespraken tot zijn volksgenoten"

 6. BijbelstudieJaloesrmaken.jpg

  Israël jaloers maken?

  Christian Stier - 5 november 2021

  Onlangs hebben we stilgestaan bij de uitspraak dat wij op Israël geënt zijn. Een vergelijkbare veelgehoorde uitspraak is dat wij Israël tot jaloersheid moeten verwekken. Wat bedoelde Paulus eigenlijk met deze uitspraak? 

  Lees meer over "Israël jaloers maken?"

 7. Bijbelstudie-Jodenhebbentocheenbedekking?.jpg

  Joden hebben toch een bedekking?

  Ton Stier - 4 november 2021

  De vraag ‘Joden hebben toch een bedekking?’ wordt op veel Israël-avonden gesteld. Niet leuk voor de eventuele aanwezige Joodse gelovigen die hiermee als ongeloofwaardig in de hoek worden gezet. Want als Joden door een van God opgelegde bedekking niet tot geloof in hun Messias kunnen komen, hebben zij geen bestaansrecht.

  Lees meer over "Joden hebben toch een bedekking?"

 8. Bijbelstudie-Bankroet-Rijkdom.png

  Van bankroet naar rijkdom

  Richard en Daisy van den Hout - 25 juni 2021

  Na een reis van zo’n elf uur laat de blauwe KLM-zwaan ons achter op het vliegveld van Rio de Janeiro. Met hooguit vijftig passagiers aan boord hebben we tijdens de reis onze stoelendansvaardigheden aardig kunnen oefenen. Want door de pandemie is het aantal reizigers drastisch afgenomen; alleen zakenlui, families op weg naar huis en twee zendelingen.

  Lees meer over "Van bankroet naar rijkdom"

 9. Bijbelstudie-Nieuwe-Uitgave.png

  Naar een nieuwe uitgave van het Hebreeuws-Engelse Nieuwe Testament

  David van Capelleveen - 30 april 2021

  Israël en de Bijbel verspreidt wereldwijd tweetalige Bijbels in veel verschillende vertalingen en edities. Goede aansluiting bij onze verschillende doelgroepen is daarbij heel belangrijk. We willen namelijk dat de juiste Bijbel bij de juiste persoon terechtkomt. Het is daarom noodzakelijk te kijken naar culturele achtergronden en de talen die beheerst worden. Wie wil er nou een prachtige Bijbel ontvangen in een taal die hij niet goed begrijpt?

  Lees meer over "Naar een nieuwe uitgave van het Hebreeuws-Engelse Nieuwe Testament"

 10. Bijbelstudie-Sederavond.png

  Sederviering, een droom werd werkelijkheid

  Lisa Cagan - 23 maart 2021

  Ik was altijd al door de symboliek van de Sederviering gefascineerd en het leek me mooi het een keer mee te maken in een orthodox gezin. Dat verlangen werd werkelijkheid.

  Lees meer over "Sederviering, een droom werd werkelijkheid"

Sluiten