10 Joden, 1 Messias

Wij verzenden twee keer per week bestellingen. Daardoor kunnen er een aantal dagen overheen gaan voordat u uw bestelling ontvangt.

10 Joden, 1 Messias

10 Joden, 1 Messias

Beschrijving

In 1948 werd de staat Israël gesticht. Er woonden toen slechts 23 Messiaanse Joden in het land. Vandaag de dag wordt hun aantal op ongeveer 20.000 geschat. Was aan het begin van onze eeuw een Messiasbelijdende Jood nog een zeldzaamheid in Israël, vandaag kent bijna iedere Israëliër wel iemand die in Jesjoea gelooft als de Messias van Israël. De Messiaanse beweging is nog steeds een kleine minderheid, maar wel een groeiende minderheid.

Toch voelen deze Messiasbelijdende Israëliërs zich vaak eenzaam. Ze krijgen te maken met afwijzing, uitsluiting en discriminatie door hun Joodse familie en omgeving, en hun behoefte aan contact met medegelovigen is groot. We hopen met dit boek de Joodse gelovigen in Israël dichter bij je hart te brengen.

In 10 Joden, 1 Messias maak je kennis met tien Israëliërs die vertellen over hun geloof in de Here Jezus. Ze wonen allemaal in het land, maar hebben totaal verschillende achtergronden. Daarom krijg je ook informatie over die achtergronden. Je leert dat Israël een immigrantenland is, je leert over de geschiedenis van de Messiaanse beweging, over ultraorthodoxe Joden, Ethiopische Joden en Russische Joden. Al die verhalen maken één ding duidelijk: Joodse mensen moeten bekendgemaakt worden met hun Messias. En als ze Hem dan leren kennen, voelen ze zich vaak meer Joods dan ooit te voren.

In winkelmand € 14,95

Deel dit artikel met anderen

Sluiten