Paulus, de rabbi uit Jeruzalem

Wij verzenden twee keer per week bestellingen. Daardoor kunnen er een aantal dagen overheen gaan voordat u uw bestelling ontvangt.

Paulus, de rabbi uit Jeruzalem

Paulus, de rabbi uit Jeruzalem

Beschrijving

Dit lespakket gaat over het leven van Paulus. In vier Bijbelverhalen wordt het leven van Paulus beschreven vanaf zijn jeugd aan de voeten van Gamaliël tot aan de tijd dat hij als “apostel der heidenen” de wereld rondreist. Centraal staat steeds de grote betrokkenheid op en de bewogenheid met zijn Joodse volksgenoten. Een bewogenheid die, zoals de kinderen in de verhalen wordt duidelijk gemaakt, uiteindelijk de bewogenheid van God Zelf met Zijn volk is.

Verwerkingen
Het pakket bevat een handleiding, achtergronden bij de verhalen, een bijbeltekst om aan te leren, vier vertellingen en verschillende verwerkingsmogelijkheden. Rekening houdend met verschillen qua leeftijd en beschikbare tijd zijn er verschillende verwerkingsmogelijkheden. Allereerst een kwartet dat de kinderen zelf kunnen kleuren (en spelen natuurlijk!) met onderwerpen als; Joodse gebruiken, reisgenoten van Paulus, Hebreeuwse letters, Bijbelse plaatsen e.d. Voor de oudere kinderen zijn er de “Speuren in de Bijbel- werkbladen”. Dit eenvoudige Bijbelstudiemateriaal leert kinderen om antwoorden op vragen betreffende Israël op te zoeken in de Bijbel zodat zij een Bijbelse visie op Israël kunnen ontwikkelen. Verder zijn er puzzels, een kleine bouwplaat en een kleurplaat.

Bijbel-spaarproject
Voor wie op een praktische wijze wil helpen aan de Bijbelverspreiding onder Joodse mensen is er een Bijbel-spaarproject. Kinderen kunnen luisteren naar een bijpassend verhaal en vervolgens zelf een spaarpot in elkaar knutselen.

In winkelmand € 10,00

Deel dit artikel met anderen

Sluiten