Jozef door lijden tot heerlijkheid

Jozef door lijden tot heerlijkheid

Jozef door lijden tot heerlijkheid

Beschrijving

'Jozef, door lijden tot heerlijkheid' is een praktische en typologische uitleg bij het deze bekende Bijbelse figuur uit Genesis. De schrijver is docent op een middelbare school en hij heeft bij het schrijven van het boek deze leeftijdscategorie voortdurend in gedachten gehad. De taal is daardoor eenvoudig en belangrijke Bijbelse thema's worden helder uitgelegd.
Voortdurend wordt er vanuit de diverse fasen in Jozefs leven gemaakt gezocht naar een vergelijking met de Heere Jezus. Daarnaast worden de persoonlijke worstelingen van Jozef met zijn geloof en de moeilijkheden in zijn leven als een spiegel voorgelegd aan jongeren die zo dikwijls ook met geestelijke vragen zitten.
Hoewel het boekje zich richt tot jongeren is het natuurlijk ook prima geschikt voor ouderen.
Hoe duister de gebeurtenissen in het leven van Gods kinderen ook mogen lijken, het is een onveranderlijke waarheid dat 'dengenen, die God liefhebben, alle dingen medewerken ten goede, namelijk dengenen, die naar Zijn voornemen geroepen zijn' (Rom. 8:28). Die tekst wordt wel heel bijzonder duidelijk in het leven van Jozef. De bemoediging daarvan vinden we daarom ook telkens terug op de bladzijden van dit boekje.

In winkelmand € 14,95

Deel dit artikel met anderen

Sluiten