Weblogberichten
-
Poeriem bij Starbucks
De economische boycot waar Israël op dit moment mee wordt geconfronteerd kent een lange geschiedenis...
-
Poeriem (n.a.v. het bijbelboek Esther)
Het meest uitbundige feest van het jaar is wel Poeriem. Dit feest, dat meestal in maart valt, is ontleend aan het Bijbelboek Esther. Men herdenkt de verlossing van de Joden in Perzië uit de handen van Haman, een hooggeplaatst persoon aan het hof van de Perzische koning.
-
Piet Hartog gaf zijn leven om Joodse mensen te redden
Deze boodschap van Corrie ten Boom mag u niet missen. Luister hoe zij het indringende verhaal van Piet Hartog vertelt. Deze jongeman heeft zijn leven gegeven om Joodse mensen te redden...
Lees meer over "Piet Hartog gaf zijn leven om Joodse mensen te redden"
-
Pesach en het bloed van het lam
Pesach of Pascha betekent 'voorbijgaan'. Daarmee wordt bedoeld het voorbijgaan van de verderfengel op de avond voor de exodus, voor de grote dag, de uittocht uit Egypte. Op die avond aten de Israëlieten het Pascha. We willen stilstaan bij de betekenis van het Pascha en in het bijzonder van het bloed aan de deurposten.
-
Pas op voor zanderige mist
We zien op veel plaatsen in de Bijbel dat God het heilige afscheidt en voor Zichzelf apart zet. Het Hebreeuwse woord voor zand (chol) is hetzelfde als het woord voor ‘seculier’ of ‘gewoon’ – dat wat niet heilig of apart gezet is.
-
Pascha en Gilgal
Er gebeurde veel in Gilgal. De bijzondere doortocht door de Jordaan, de besnijdenis, de oprichting van gedenktekens en nog meer. Maar in deze korte studie richten we ons op de viering van het Pascha in combinatie met de betekenis van Gilgal, waar de Heere de smaad van Zijn volk afwentelt. Gilgal is namelijk een vorm van een werkwoord dat vertaald kan worden met ‘(af)wentelen’. Die betekenis is zelfs nog enigszins terug te vinden in de klank van het woord.
-
Jodendom en Christendom: Hetzelfde of toch anders? dl. 1
Orthodoxie en Orthopraxie
Vraag aan een willekeurige christen wat het verschil is tussen orthodoxe Joden en orthodoxe christenen en zijn eerste reactie zal zijn: Jezus. Dit is natuurlijk juist, maar het is niet het enige verschil. Joden zijn geen ‘minus- Jezus-christenen’. In een aantal artikelen wil ik stilstaan bij essentiële verschillen tussen Joden en christenen, beginnend met het verschil tussen orthopraxie en orthodoxie.Lees meer over "Jodendom en Christendom: Hetzelfde of toch anders? dl. 1"
-
Op zoek naar de erfenis van David en Salomo
Wie kent er niet de verhalen over het koninkrijk van David en Salomo? Een koninkrijk waarin alle twaalf stammen van Israël verenigd waren en dat in de hele wereld bekend was vanwege haar opmerkelijk snel vergaarde rijkdom en macht. Toch twijfelen steeds meer wetenschappers of dit koninkrijk wel echt bestaan heeft.
Lees meer over "Op zoek naar de erfenis van David en Salomo"
-
Opnieuw tempelpriesters in opleiding
Nadat het Tempelinstituut vorig jaar fondsen wierf voor de rode vaars, voeren ze nu campagne om geld op te halen voor een opleidingsprogramma voor Levitische priesters. Via de website www.indiegogo.com kan men doneren aan het opleidingscentrum, genaamd ‘Nezer HaKodesh’. De naam betekent ‘Kroon van heiligheid’ en verwijst naar Exodus 29:6.
-
Openbaring en de dag des Heeren
Er bestaat veel verwarring over het begrip ‘dag des Heeren’, de dag waarop Johannes zich in de geest bevond (Opb. 1:10). Sommigen menen dat het hier gaat om de zondag, de eerste dag van de week, oftewel Christus’ opstandingdag.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 20
- 21
- 22
- ...
- 46
- Volgende pagina